Maa ilmassa -klubi esittelee maailmanmusiikkia, syyskauden avaa Ali Amran berberifolkillaan

Vuotalon maailmanmusiikkiin keskittyvät Maa ilmassa -klubit jatkuvat jälleen syyskuussa. Ali Amran, Galaxy ja Antama päivittävät ajantasaisiksi ajatukset siitä, minkälaisia vaikutteita pohjoisalgerialainen, kreikkalais-turkkilainen tai senegalilainen musiikkikulttuuri voivat antaa musiikille tämän päivän Suomessa.

Kauden aloittaa syyskuussa Ali Amran, kolme soololevyä tehnyt laulaja-lauluntekijä, joka on saanut kansainvälistä tunnustusta etnomusiikkia uudistavana taiteilijana. Amran sekoittaa kekseliäästi eri tyylilajeja Pohjois-Algerian berberimusiikin juurevaan ytimeen. Kabylialaiset melodiat ja alueen musiikkitraditiolle ominainen tapa hahmottaa musiikki mahdollisuutena kommentoida ympäröivää maailmaa elävät Ali Amranin musiikissa luontevasti folkrock- ja bluesvaikutteisiin sulautuneina.

Lokakuun klubi-illassa esiintyvän Galaxyn esittämä mbalax on Senegalin modernia tanssimusiikkia, jossa länsimaistuneet afrosoundit soulista ja funkista afrokaribialaisiin rytmeihin sekoittuvat uudelleen Senagalin perinteiseen sabar-musiikkiin. Lähtömaassaankin suosittu Galaxy on yksi Suomen korkeatasoisimmista maailmanmusiikkibändeistä. Vuonna 2005 Galaxylle myönnettiin kulttuuriministeriön Suomi-palkinto.

Marraskuussa kreikkalais-suomalainen Antama vieraineen syöksyy Egeanmeren ääniaaltoihin konsertissa, joka luotaa kreikkalaisille ja turkkilaisille yhteistä sävelaarteistoa ja musiikkiperimää. Yhdessä Nefes -yhtyeen Yonca ja Murat Ermutlun kanssa toteutettu ilta liikuttaa mieliä ja jalkoja niin tunteikkailla balladeilla kuin bakkanaalisella vimmallakin.

Maa ilmassa -sarja on tarjonnut laadukasta maailmanmusiikkia Vuotalossa syksystä 2012 lähtien. Klubit toteutetaan yhteistyössä Helsingin kulttuurikeskuksen ja Taiteen edistämiskeskuksen monikulttuurisuusläänintaiteilijan kanssa.

KLUBIT
La 20.9. klo 19, alk. 10/8 €
La 4.10. klo 19, alk. 10/8 €
Pe 21.11. klo 19, alk. 10/8 €

Lipunmyynti: p. 09-310 12000, vuotalo.lipunmyynti@hel.fi ja Lippupalvelu