Lightships: Electric Cables – Pakahduttavan kaunista kitarapoppia Teenage Fanclubin basistilta

Domino Records, 2012

Kesän kynnyksellä ilmestyvä Electric Cables on Lightships nimisen yhtyeen debyyttialbumi. Tämä debytantti eroaa kuitenkin melkoisesti monista muista, sillä yhtye on itse asiassa sama asia kuin Teenage Fanclubin basisti Gerard Love. Eikä Love ole suinkaan mikään rivisoittaja bändissään, sillä juuri hänen sävellyskynästään ovat irronneet monet yhtyeen parhaimmista kappaleista. Nyt Love on rustannut kasaan ensimmäisen soolonsa, joka jostain syystä on siis julkaistu Lightships salanimen alla.

Kuinka ollakaan Electric Cables on täynnä hyväntuulista kitarapoppia, joka on teemallisesti ja tyylillisesti hiukan enemmänkin velkaa 70-luvun aurinkoiselle popille. Teenage Fanclub kuuluu myös vahvasti läpi ja monet näistä kappaleista olisivat hyvin voineet päätyä bändin kiekoille, mikäli yhtye vain pystyisi julkaisemaan useammin materiaalia. Kenties juuri emobändin verkkainen vauhti onkin saanut Loven tarttumaan viimein toimeen, sillä vuoden 2002 jälkeen TF on saanut ulos vain kaksi pitkäsoittoa.

[youtube 4y9_Y404FQE]

Kiekon kymmenen raitaa ovat juuri sellaista materiaalia jota pitäisi kuunnella mökillä riippukeinussa, tai jossain puistossa hyvää kirjaa lukien ja parhainta viiniä maistellen. Geraldin pehmeä ja vähäeleinen laulu piirtää tarinoita, joissa kaikki on kunnossa, rakkaus on nuorta ja taivaalla seilaa vain joitain poutapilviä. Kitarat helkkyvät sopuisasti, huilu tuo muassaan pientä melankoliaa ja jokainen yksityiskohta on mietitty loppuun saakka. Albumin hyväntuulisuus on jopa niin voimakasta, että itse sävellykset tahtovat toistuvasti jäädä yleisen hyvän fiiliksen taustalle, mitä voi pitää jo melkoisena saavutuksena.

4/5


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.