Legendaarinen bluesroku Johnny Winter saapuu Tampereelle

Yhdysvaltalainen kitaristi ja laulaja Johnny Winter yhtyeineen esiintyy Tampereen Klubilla keskiviikkona 29. lokakuuta. Vuonna 1969 ensimmäisen albuminsa julkaissut Winter sai nopeasti mainetta tyylillään, jossa klassista lähestymistä bluesiin maustetaan rytmikkäällä rockilla. Winter esiintyi debyyttilevynsä julkaisuvuonna Woodstock-festivaaleilla ja jo vuonna 1970 ensimmäisen kerran Suomessa.

Noin 40 albumia ja lukemattomia keikkoja myöhemmin Johnny Winter lasketaan eläväksi legendaksi. Nuorena miehenä Winter ihaili Muddy Watersia ja John Lee Hookeria, nyt hän jatkaa jo edesmenneiden bluesin suurmiesten kunniakkailla jäljillä.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttänyt Winter linkittää tyylitajuisesti ja kuumasti Amerikan eteläisen, boogiejunan lailla kulkevan väännön ja brittiläisen bluesrockin perinteen. Juurimusiikin ydinasiat pysyvät, mutta Johnny Winter koostaa niistä originellin paketin joka kerta, kun nousee lavalle: bluesia ei harrasteta, sitä elätään!

KEIKKA
Ke 29.10. Klubi, Tampere

LIPUT
49/46 e (ennakko Tiketti, liput myynnissä nyt)


Posted

in

, ,

by

Tags:

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.