Lahdesta avaruuteen – Space Force One!

spaceforceone_juleTulevana viikonloppuna Lahden Torvessa järjestetään ensimmäistä kertaa vaihtoehtoiselle rockille omistettu klubi Space Force 1. Klubin taustoja valoittaa, tapahtuman järjestäjä Jussi Pajunen.

– Space Force 1 -tapahtuma järjestetään tosiaan nyt ensimmäistä kertaa. Lumipallo lähti kierimään n. vuosi sitten kun OM ja Pharaoh Overlord soittivat Tavastialla. Keikan jälkeen tapasin Lehtisalon Jussin, joka kertoi halusta päästä Torveen soittamaan Circlen kanssa. Virallisesti heidän ensimmäinen kerta Torvessa Circlen kanssa (huhut kertovat toista). Ajattelin, että jos Circle tulee Torveen, niin eihän sitä yksi bändi riitä, lämppäri pitää saada. Hyviä orkestereita on vaan sen verran paljon, ettei myöskään yksi päivä riitä. Eli lumipalloefektinä tapahtumasta tuli kaksipäiväinen.

Voisitko kertoa omia odotuksia toisen pääesiintyjän Øresund Space Collectiven suhteen?

– Øresund Space Collectiven keikkaa odotan innolla, koska tiedossa ei ole vastaavanlaista orkkaa, joka soittaisi täysin inspiroitua psyke/spacerockia, ja miltei aina erilaisella kokoonpanolla. Tuleva keikka tulee sisältämään kaksi kitaraa+steelkitara!, kahdet synat, rummut ja basson. Ulkomaisen rumpalin poisjäämisen takia keikalla Torvessa nähdään Lahden oma poika Jukka Teerisaari. Luvassa 20min jamipyrähdyksiä.

Onko Space Force 1 ainutkertainen tapahtuma, vai onko tarkoitus ruveta järjestämään aktiivisesti samaa klubia?

– Jatkoa katsotaan, kun saadaan tieto pitääkö nimi vaihtaa Frostbite 2:seen. Valitettavasti ei riitä, että itse pitää kyseisistä orkestereista. Maksavat asiakkaat olisi myös kiva. Tuottoa tapahtuma EI tule tekemään, plusmiinusnolla tilannetta tavoitellaan.

Jatkuvuutta on klubille on kuitenkin odotettavasti Torvessa,  jos tämä ensimmäinen tapahtuma onnistuu?

– Hienoja bändejä on niiiin paljon ja ainahan niitä olisi kiva kuunnella omassa kotiluolassa. Toivon ainakin, että jatkoa siunaantuisi! Lahden keikkapaikka tilanne on se, että Torvi on mielestäni paras, jollei ainut vaihtoehto varsinkin tämänlaisille orkestereille. Tapahtumaa ei ole kuitenkaan tarkoitus järjestää Lahden ulkopuolella. Helsingissä toimii jo Psychotropic Caravan Festival ja Turussa järjestetään Amplifier Worshippia. Kaikki kolme voidaan kuitenkin luokitella samaan genreen. Ainakin yleisö ja osa bändeistä kiertää samoja tapahtumia. Joten  Space Force pysyköön omalla tontillaan, muistakin kaupungeista innokkaita järjestäjiä löytyy.

Onko tapahtumalla kuitenkin kytköstä Psychotropic Zone -klubiin? OSC esiintyy samana viikonloppuna Helsingin Lepakkomiehessä.

– Øresund Space Collective tuotiin keikalle Suomeen yhdessä Psychotropic Zonen kanssa. Alunperin OSC:n piti soittaa Turussa, mutta se ei onnistunut.

Voisitteko kertoa hivenen tarkemmin tulevan viikonlopun tarjonnasta ja Space Forcen toiminta-ajatuksesta?

– Space Force 1 tulee mahdollisesti jatkossaan tarjoamaan stoner/doom, psykedelia, space, post, desert rockia/metallia. Ja niitä miljoonaa muuta genreluokitusta, mitä tämänkaltaiset orkat haluavat käyttää.

Unohtaen taloudelliset realiteetit. Mikä olisi unelmien line-up, vaikkapa samanlaiselle kaksipäiväiselle klubikeikalle?

– Unelma line-up olisi Ufomammut, Earthless, Karma to Burn, Isis ja Electric Wizard. Siinähän sitä olis.

TAPAHTUMAT

30.10.
Torvi, Lahti 21.00-03.00:
Øresund Space Collective (DK/SE/US) myspace
Temples myspace
This Is Sirius myspace
Liput: 7€
31.10.
Torvi, Lahti 21.00-03.00:
Circle myspace
Mr Peter Hayden myspace
Liput: 7€

Øresund Space Collective esiintyy samana viikonloppuna myös Helsingin Lepakkomiehessä Psychotropic Zone -klubilla. Lauteet lämmittelee Taipuva Luotisuora.

31.10.
Lepakkomies
, Helsinki 21:00–02:00
Øresund Space Collective
(DK/SE/US) 
Taipuva Luotisuora

DJ’s Astro & Humanoid
Liput: 6€