Kvanttifysiikkajamit Heurekassa

Syyskuussa Heurekassa kokoonnutaan ratkomaan kvanttifysiikan ongelmia epätavallisin keinoin: tekemällä aiheeseen liittyviä pelejä. Paikalle saapuu pelinkehittäjiä, kvanttifyysikoita, muusikkoja ja muita osaajia työskentelemään yötä päivää kokonaisen viikonlopun ajaksi.

Maksuttomat yleisötapahtumat:

pe 18.9. 17.00-18.30 Miten kvanttifysiikka ja pelit voidaan yhdistää? Esityksiä ja keskustelua auditoriossa.

la 19.9. 15.00-17.00 Suunnitteilla olevien pelien ideointi- ja testaussessio, ensimmäisten versioiden esittely.

su 20.9. 15.30-17.30 Millaisia pelejä viikonlopun aikana saatiin aikaan? Pelien presentaatiot auditoriossa ja planetaariossa.

Yleisö pääsee tutustumaan pelien tekoon ja osallistumaan tekeillä olevien pelien testaamiseen. Pelit ideoidaan, suunnitellaan ja toteutetaan yhden ainoan viikonlopun aikana. Pelit valjastetaan ratkomaan tieteellisiä kysymyksiä, lisäämään kvanttifysiikan ilmiöiden ymmärtämistä sekä houkuttelemaan uusia opiskelijoita alalle.

Heurekassa ei ratkota ongelmia yksin, sillä samaan aikaan kvanttipelejä tehdään ympäri maailmaa. Heurekan lisäksi pelejä rakennellaan saman viikonlopun aikana mm. Melbournessa, Århusissa ja Sao Paolossa, joihin suunnittelijat ovat yhteydessä. Lisäksi kuka tahansa voi osallistua tapahtumaan mistä tahansa verkon välityksellä. Jammailemaan voi ilmoittautua osoitteessa www.quantumgamejam.com, mistä löytyy myös lisätietoa.