Kulttipunk-yhtye Death vahvistaa Hori Smoku Summer Boogaloo -tapahtumaa

Hori Smoku Summer Boogaloo -tapahtuman viimeiset artistikiinnitykset ovat ajankohtaisesta dokumenttielokuvastakin tunnettu afroamerikkalainen protopunk-bändi Death sekä niinikään Detroitista saapuva garagepunk-yhtye Human Eye. Helsingissä Ääniwalli-klubilla lauantaina 26. heinäkuuta toteutuvan tapahtuman esiintyjiksi ovat jo aikaisemmin varmistuneet japanilaiset autotallirock-bändit The 5.6.7.8’s ja Guitar Wolf sekä suuri joukko kotimaisia punk-yhtyeitä Räjäyttäjistä The Heartburnsiin ja Seksihulluista The Splitsiin.

1970-luvun alussa Detroitissa David, Bobby ja Dannis Hackneyn perustama Death oli paitsi punkin edelläkävijäbändi myös kaikkien aikojen ensimmäinen afroamerikkalainen punk-yhtye. Ennen lopettamistaan vuonna 1977 Hackneyn-veljesten muodostama Death oli julkaissut vain yhden vähälle huomiota jääneen omakustannesinglen. Vuosikymmeniä myöhemmin unohdetun bändin musiikki päätyi sattumien kautta internetiin, ja kuhinan myötä Death teki paluun vuonna 2009 ilmestyneen debyyttialbumin ”…For The Whole World To See” myötä. Huhtikuussa ilmestyi bändin kolmas albumi ”III”. Deathin vaiherikasta historiaa käydään läpi palkitussa dokumenttielokuvassa ”A Band Called Death” (2012), joka on nähtävissä Yle Areenassa toukokuun lopulle saakka.

Hori Smoku Summer Boogaloossa nähdään myös toinen detroitilaisyhtye, nuorempaa sukupolvea edustava Human Eye, joka jatkaa kotikaupunkinsa autotallirock- ja punk-perinteitä äänekkäällä ja psykedeliavaikutteisella sci-fi -rock’n’rollillaan. Garagepunkin arvostetuimmilla levymerkeillä In The Redista Sacred Bonesiin ja Goneriin tuotantoaan julkaisseen kokoonpanon neljäs albumi ”4: Into Unknown” ilmestyi viime toukokuussa. Yhtyeen nokkamies on suomalaisia sukujuuria omaava Timmy ”Vulgar” Lampinen.

Tapahtuman kahden sisälavan lisäksi Ääniwallin terassilla järjestetään ohjelmaa. Hori Smoku dj:t soittavat koko päivän levymusiikkia, ja ulkoalueelle on tulossa myös Carlings Lounge, missä voi virvokkeiden nauttimisen ohella mm. maalata graffiteja.

HORI SMOKU SUMMER BOOGALOO 2014
La 26.7.2014 Helsinki, Ääniwalli
klo 15.00-03.00

DEATH (USA), THE 5.6.7.8´s (JP), GUITAR WOLF (JP), HUMAN EYE (USA)
Räjäyttäjät, The Heartburns, First Times, Maakuntaradio, Seksihullut, The Spoonshiners, The Splits, Toxics + Hori Smoku DJ’t

LIPUT
– ennakkoon Tiketistä alk. 25 EUR
– ovelta 26 EUR