Komerosta nousee ruokavallankumous

Huomasin tostaina Helsingin keskustassa pistäytyessäni Kampin nurkalla Komeron. En kuitenkaan ehtinyt sen kummemmin tutustumaan asiaan, pisti vain silmään, että jonkinlaisesta ruokajutusta on kyse (itseasiassa luulin sen olevan joku katukeittiö). Tänään tuli sitten käytyä jälleen Kampissa ja Komero näytti olevan edelleen siinä Lasipalatsinaukion nurkassa. Nyt piti jo käydä tsekkaamassa mistä oikein on kyse.

Kyseessä on yhdenlainen ruokakassikonsepti. Kahden hengen päivälliseen tarvittavat ainekset ovat kätevästi yhdessä pussissa. Alla olevassa videossa Henri Alén selittää konseptin paremmin, joten turhaan minä sitä tähän yritän referoida.

Nappasin mukaan tarjolla olevista seteistä 3 ruokalajin kokonaisuuden. Eli alku-pää-jälkiruoka kahdelle hintaan 24,99€. Kun mukana tässä paketissa oli mm. sisäfilettä, niin hinta oli varsin kohtuullinen. Eli ei kun kassi messiin ja kotiin kokkaamaan. Toki tämän säkin kohdalla ihan heti ei voinut vain pistää pannua tulelle ja tehdä ruokaa, koska mukana oli jälkkärinä pannacottaa, jonka hyytymisajaksi ohjeissakin annettiin vähintään pari tuntia.

Alkuruoaksi oli kylmä avokadokeitto, pääruoaksi sisäfilettä punaviinikastikkeessa vihanneksilla vauhditettuna ja jälkkärinä siis valkosuklaapannacotta. Selkeiden ohjeiden kanssa ruoan valmistus ei voi oikein kenellekään, joka on edes joskus kokkaillut, olla vaikeaa. Lopputulos omalta kohdaltani näytti tältä.

Komero-annos

Hyvää ruokaa helposti ja ainakin omasta mielestäni halvalla. Koko idea siitä, ettei jää mitään ylimääräisiä roippeita kaapin pohjille lojumaan, kun varmuuden vuoksi tuli otettua 6 porkkanaa ja 3 avokadoa, toimii käytännössä hienosti. Itselleni jäi vain puolikas lime ja kastiketta oli hieman liikaa. Oikeastaan kastike on myös ainut mistä voi oikeastaan kritisoida. Se oli kokonaisuuteen nähden liian tiukkaa ja dominoi liikaa makua. Lisäksi ainakin tällaiselle harrastelijakokkailijalle valmis kastike pussissa on hieman liikaa oikomista, kun ei voi edes väittää tehneensä mitään siitä itse, mutta se lienee enimmäkseen minun päässäni oleva ongelma.

Komerolla on tällä hetkellä pop up -kauppa Kampissa 17.5. asti ja ensimmäisen oikean komeroautomaatin aukeamista lupaillaan kesäkuulle. Tosin automaatin paikasta ei ole vielä tietoa, mutta eiköhän se ilmesty jonnekin Kampin tai Helsingin Rautatieaseman nurkille.


Posted

in

by

Comments

2 responses to “Komerosta nousee ruokavallankumous”

  1. Miro Kalliomäki

    Muistaisitko noin niinkun suunnilleen miten tuo avokadokeitto tehtiin?

    1. Tero Kallio

      Ei siinä muistaakseni ollut mitään muuta kuin avokadoa, limeä, pieni pätkä chiliä ja jotain kasvislientä (kai) tai sitten se oli vaan vettä. Ainakin pääpiirteittäin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.