Kitaralegenda Albert Lee klubikeikalle Helsinkiin marraskuussa

Grammy-palkittu brittikitaristi Albert Lee esiintyy Tavastia-klubilla Helsingissä keskiviikkona 1. marraskuuta. Albert Leen tavaramerkkeihin on aina kuulunut puhdas ja virheetön näppäily- ja hybrid picking -tekniikka, joilla hän on ihastuttanut yleisöä jo vuosikymmenten ajan. Hän on myös muiden muusikoiden ihailema ammattimies – esimerkiksi kitaristikollega Ritchie Blackmoren mukaan Albert Lee on ”yksi maailman parhaista kitaristeista”. Kitaransoiton jo 1950-luvulla aloittanut Lee vaikutti uransa alkuvaiheessa lukuisissa eri kantri-, r&b- ja rock & roll -yhtyeissä. Kaupallisen menestyksen makuun hän pääsi ensimmäisen kerran 60-luvulla Thunderbirds-yhtyeen kanssa. Myöhemmin 70-luvun lopulla Lee aloitti monivuotisen yhteistyön Eric Claptonin kanssa.

Ensimmäisen sooloalbuminsa Albert Lee julkaisi vuonna 1979. Kaikkiaan hän on julkaissut uransa varrella yli kymmenen sooloalbumia sekä lukuisia livetallenteita. Viimeisin sooloalbumi, vahvoja akustisia tunnelmia sisältänyt Highwayman julkaistiin vuonna 2014. Leen 70-vuotisjuhlakiertueelta on julkaistu DVD Just a Country Boy at Heart.

Albert Leen lisäksi hänen bändissään soittavat JT Thomas (koskettimet), Will MacGregor (basso) sekä Ollie Sears (rummut).

KEIKKA
Ke 1.11.2017 Helsinki, Tavastia-klubi

LIPUT
– Ennakkoon Tiketistä 40 euroa
– Ovelta 43 euroa


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.