Kappas, ensi lauantaina on taas Ravintolapäivä

Luulin näitten lopettaneen nämä viralliset Ravintolapäivät, mutta nehän ovat vain huojanneet. Maailman suurimmaksi ruokakarnevaaliksi kasvanut, Suomesta lähtenyt Ravintolapäivä järjestetään taas tämän viikon lauantaina.

Vuoden sapattivapaalla ollut Ravintolapäivä on avannut uuden karttasovelluksen reilu viikko sitten, jonka jälkeen ravintoloita on ilmoitettu liki 500 kappaletta yli 140 kaupungista. Viikko ennen tapahtumaa suurimmat kaupungit ovat Helsinki ja Montreal, heti niiden perässä tulevat Lahti ja Oulu. Myös Pietari on tuttuun tapaan suurimpien Ravintolapäivä-kaupunkien joukossa.

“Ilmoittautumistahti osoittaa, että Ravintolapäivän suosio on entisellään, vaikka sivumme olivatkin vuoden verran alhaalla. Uudet sivut tehtiin nollaresursseilla ja tiukalla aikataululla, mutta ne ovat toimineet yli odotusten!” iloitsee Ravintolapäivän perustajiin kuuluva Antti Tuomola.

Lauantain Ravintolapäivään ovat ilmoittautuneet niin yksityiset, yhdistykset kuin yrityksetkin. Ravintolapäivään voi ilmoittaa koti- tai katuravintolansa kuka tahansa ilmaiseksi. Ravintolapäivää juhlitaan lauantaina 20.5.2017 ympäri maailmaa.