Jon Spencerin blues räjähtää kahdesti Suomessa

New Yorkin vaihtoehtopiireistä maailmanlaajuiseen kulttimaineeseen noussut The Jon Spencer Blues Explosion saapuu viimeinkin ensimmäisille klubikeikoilleen Suomeen. Pitkän ja menestyksekkään uran tehnyt trio nähdään Helsingissä Tavastialla lauantaina 19. heinäkuuta ja seuraavana iltana Tampereen Klubilla.

Vuonna 1991 perustettu The Jon Spencer Blues Explosion on rämisevästä vaihtoehtorockista, blues-vaikutteista garagesta, perinnetietoisesta rock’n’rollista ja ajoittain jopa hiphopista ja elektronisesta musiikista ammentava trio. Edelleen alkuperäisessä trio-kokoonpanossa Jon Spencer/Judah Bauer/Russell Simins keikkaileva yhtye on toiminut merkittävänä esikuvana lukemattomille yhtyeille The White Stripesista The Black Keysiin, ja vuosien saatossa kolmikko on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Beckin, RL Burnsiden, DJ Shadow’n ja Beastie Boysin kanssa.

2000-luvun puolivälissä telakalle vetäytynyt JSBX palasi keikkalavoille vuonna 2010, ja kahta vuotta myöhemmin yhtyeeltä ilmestyi huippuarviot saanut paluualbumi ”Meat and Bone”. Parhaillaan yhtye valmistelee seuraavaa pitkäsoittoaan; nauhoituksia on tehty ainakin New Yorkin maineikkaalla Daptone-studiolla.

Aikaisemmin The Jon Spencer Blues Explosion on vieraillut Suomessa ainoastaan kesän 2002 Ruisrockissa, ja lisäksi bändin keulahahmo Jon Spencer on soittanut Suomessa kahdesti toisen bändinsä Heavy Trashin kanssa. Tulevat Suomen keikat järjestetään yhteistyössä Stupido-Shopin kanssa.

KEIKAT
La 19.7.2014 Helsinki, Tavastia
Su 20.7.2014 Tampere, Klubi

LIPUT
Myyntiin to 15.5.2014 klo 9.00
– ennakkoon Tiketistä alk. 27 EUR
– ovelta 28 EUR