Jazzin kulttibändi The Necks saapuu Suomeen

Ylistettu ja palkittu australialainen jazz-trio The Necks esiintyy Suomessa lokakuussa. Improvisoitua instrumentaalimusiikkia esittävä yhtye konsertoi Helsingin Temppelinaukion kirkossa torstaina 17. lokakuuta. Tapahtuman liput tulevat myyntiin perjantaina 31. toukokuuta Lippupisteessä ja Tiketissä.

Populaarimusiikin rajoja venyttänyt ja rikkonut The Necks on yli kolme vuosikymmentä kattaneen uransa aikana julkaissut 20 albumia ja noussut yhdeksi aikamme kehutuimmista ja ihailluimmista yhtyeistä. Jazzista, minimalistisesta klassisesta musiikista sekä krautrockistakin innoittunut kulttiyhtye on työskennellyt muun muassa Brian Enon, Karl Hyden, Ilan Volkovin sekä lukuisien sinfoniaorkestereiden kanssa. Lähivuosina The Necks on myös tehnyt yhteistyötä Swansin keulahahmo Michael Giran kanssa tulevan Swans-albumin tiimoilta.

Pääosin akustisella pianolla, kontrabassolla ja rummuilla transsinomaisia äänikollaaseja loihtiva The Necks on ansioitunut etenkin henkeäsalpaavana live-yhtyeenä. ”Maailman parhaaksi trioksi” kuvaillun yhtyeen konsertit koostuvat usein muutamasta miltei tunnin mittaisesta kappaleesta, jotka alkavat minimalistisista teemoista. Askeettisista elementeistä syntyvät kappaleet rakentuvat tilan akustiikan ja soittajien tunnetilojen mukaan, kasvaen vaivihkaa päätähuimaaviksi eepoksiksi.

KEIKKA
To 17.10.2019 Helsinki, Temppeliaukion kirkko

LIPUT
Myyntiin pe 31.5.2019 klo 9
-ennakkoon Lippupisteessä ja Tiketissä alkaen 26,50 EUR
-ovelta 28 EUR


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.