Irkkumusan pioneeri The Dubliners saapuu Suomeen

Irlantilaisen kansanmusiikin mestariyhtye The Dubliners saapuu konsertoimaan Suomeen marraskuussa. Tämä kymmeniä albumeja julkaissut ja yli 50 vuotta maailmaa kiertänyt yhtye käyttää nykyisin nimeä The Dublin Legends, ja se nähdään Savoy-teatterissa, Helsingissä perjantaina 2.11. Liput maksavat alkaen 59,50 euroa, ja niiden myynti on jo alkanut Menolipussa ja Ticketmasterissa.

The Dubliners perustettiin vuonna 1962 nimensä mukaisesti Dublinissa. Yhtye keräsi nopeasti suosiota eläväisellä soitollaan sekä letkeillä irlantilaisilla sävelmillään ja alkuperäisillä kansanmusiikin soittimillaan. Heidän ensimmäisiä hittejään olivat 1960-luvun lopulla Seven Drunken Nights ja The Black Velvet Band.

The Dubliners sai pian myös huomattavaa kansainvälistä suosiota, ja siitä tuli yksi irlantilaisen kansanmusiikin suurimmista ja tärkeimmistä sanansaattajista. He vaikuttivat sittemmin musiikillaan moniin irlantilaisiin yhtyeisiin, jotka yhäkin ovat suosiossa, kuten The Pogues, Dropkick Murphys ja Flogging Molly.

Yhtye juhli 50-vuotista olemassaoloaan vuonna 2012. Samalla siitä tuli pisimpään koossa ollut irlantilainen kokoonpano. Aivan ensimmäisistä yhtyeen jäsenistä ei kukaan ole enää elossa, mutta jäljelle jääneet laulajat jatkavat The Dublinersin perintöä nykyisin The Dublin Legends -kiertuenimellä.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.