Ilosaarirock 2012 kuvin ja äänin, osa 2

Ilosaarirock 2012 on nyt takana ja Noise.fi kävi tuttuun tapaan paikan päällä taltioimassa tunnelmia gonzohenkisen äänireportaasin muodossa. Äänessä tutut Noise.fi:n toimittajanrentut Tom Sundberg, Juha-Pekka Vanhatalo, Jarkko Veijalainen ja Tero Kallio. Alla olevasta playeristä voi kuunnella reportaasin toisen osan, jossa käsitellään festivaalin lauantai ja sunnuntai Nasumista Antony & the Johnsonsiin saakka.

Podcastin alussa kuullaan jäähyväiskiertueellaan olevan ruotsalaisen grindcore-yhtye Nasumin haastattelu, jossa jututettevana ovat vokalisti Keijo Niinimaa ja kitaristi Jon Lindqvist.

ILOSAARIROCK 2012 -SPESIAALI, OSA 2:

Podcastin soittolista (klikkaa suuremmaksi):

Alla kuvakavalkadi, jota voi fiilistellä podcastia kuunnellessa.

Inhale! Exhale! Nasum tappaa Sue-teltassa ja puutarhassa. Vuoden 2004 tsunamissa menehtynyttä kitaristilaulajaa ja keulahahmoa Mieszko Talarczykiä ei voi kukaan korvata, mutta mitä vokaaleihin tulee, niin Rotten Soundin Keijo Niinimaata parempaa paikkaajaa on vaikea keksiä. Festivaalin ehdottomia kohokohtia.

The Hives Ilosaaren lauantain päättävänä päälava-aktina? Eikös tämä ole jo vähän passé? Voikohan mitenkään toimia? NO VOI! Mahtava bilemeininki alusta loppuun. Humalatila tuli toki vastaan auttavana osapuolena, mutta kyllä ruotsalaisbändissä jotain pitelemätöntä live-energiaa on.

Noise rockin ja sludgen välimaastoon täsmäiskuja tekevä Hebosagil ei pettänyt sunnuntaina Rekkalavalla, vaikka yleisöä oli vain kourallinen. Alle 40 minuutin setissä ei löysäilyä ollut ja uusia biisejä kuultiin aika lailla. Niiden perusteella ei kyllä tasonlaskua ole havaittavissa.

Sheffieldiläisen 65daysofstaticin melko lailla uniikki konemusiikki/post rock/math rock-hybridi ei täysin odotuksia vastannut. Keikka oli paikoin todella intensiivistä ryöpytystä ja paikoin hieman puuduttavampaa teknojumitusta. Instrumentaaliyhtye korosti livenä musiikkinsa tanssittavampia aspekteja tehden asiaankuuluvia bilenostatuksia, mikä näytti purevan niihin uteliaihin, jotka Sue-telttaan eksyivät.

JOKAIS! Balkanilaisen musiikin johtotähti Goran Bregovićin yleisönostatusspiikki meni hieman mönkään. Maestro oli ilmeisesti yrittänyt katsoa sanakirjasta suomenkielistä vastinetta “everybodylle” tms. Jostain käsittämättömästä syystä tuloksena oli “jokais”. Muuten Bregovićin ja hänen hää- ja hautajaisorkesterinsa keikka oli oikein mainio. Tämä oli muuten jo kolmas kerta, kun Ilosaarirockin rentolavalla raikui miehen suurin hitti Kalasjnikov.

Liima-vitun-narina.

Ilosaarirockin viimeinen spektaakkeli koettiin YleX-teltassa, jossa Antony & the Johnsons esiintyi Joensuun kaupunginorkesterin säestämänä. Keikka oli vaikuttavaa kuultavaa, mutta tuli sen verran hiljaa ettei siitä saanut kunnolla irti jos ei seissyt teltan etupuoliskossa. Ulkoa kuulunut meteli ei myöskään auttanut asiaa.

Kuvat: Paula Isakoff