Ilosaarirock 2012 kuvin ja äänin, osa 1

Ilosaarirock 2012 on nyt takana ja Noise.fi kävi tuttuun tapaan paikan päällä taltioimassa tunnelmia gonzohenkisen äänireportaasin muodossa. Äänessä tutut Noise.fi:n toimittajanrentut Tom Sundberg, Juha-Pekka Vanhatalo, Jarkko Veijalainen ja Tero Kallio. Alla olevasta playeristä voi kuunnella reportaasin toisen osan, jossa käsitellään festivaalin perjantai ja lauantai Kauko Röyhkästä Mayhemiin.

ILOSAARIROCK 2012 -SPESIAALI, OSA 1:

Podcastin soittolista (klikkaa suuremmaksi):

Alla kuvakavalkadi jota voi fiilistellä podcastia kuunnellessa.

Sateisena perjantai-iltana siksakattiin Sulo- ja Töminäklubien välillä. Ensimmäinen tsekkaus oli 22 vuoden tauon jälkeen keikkalavoille noussut Kauko Röyhkä & Narttu, jonka verevän hitikkään esiintymisen ainoa naputuksen aihe oli Mats Huldénin bassonsoitto/soundi.

Ugh! Terveet Kädet veti Töminä-klubilla vahvan rutiinivedon. Ainahan tämä toimii, mutta tällä kertaa jäätiin muutaman vuoden takaisista huikeista klubivedoista. Vaihtunut kokoonpano ja Töminä-klubin siirtyminen ulkotiloihin Rekkalavalle vaikuttivat varmastikin kumpikin keikkafiiliksiin.

Murheen Laakson Mana Mana -versiointeihin sateinen sää sen sijaan sopi mainiosti, vaikka laulajansa ulosanti ei tällä kertaa vakuuttanut Noise.fi-seuruettta.

Perjantain Sulo-klubin päättänyt Michael Monroen energinen, uusinta soololevyä, Demolition 23:tä, Hanoi Rocks -hittejä ja jopa Hurriganesiakin sisältänyt rokkishow puolestaan vakuutti genreen sen kummemmin perehtymättömänkin.

Festivaalin positiivisin yllättäjä ulkomaalaisista akteista oli brittiläinen Pulled Apart by Horses, joka esitys sekoitti raskaan groovaavia stoner-riffejä hektisempään hardcore-kohkaukseen. Vauhtia ei puuttunut keikasta ja bändi vaikutti olevan aidon innoissaaan ensimmäisestä Suomen visiitistään. Kitaristi kiipeili High Five, Swan Dive, Nose Dive -kappaleessa telinerakenteisiin kuin Dillinger Escape Plan konsanaan. Ainoastaan päävokalistin ylärekisteriin taipuvaiset, emo/screamo-vivahteita sisältävät vokaalit rasittivat muuten tiukkaa soundillista kokonaisuutta.

Norjan black metal -legenda Mayhem aloitti Deathcrushin 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi keikkansa kyseisen EP:n introlla ja nimibiisillä. Ainoana yhtyeestä old-school corpsepaintiin ja vetimiin sonnustautunut Attila Csihar kannatteli persoonalisella laulu- ja esiintymistyylillään muuten tasapaksuuteen kallistunutta keikkaa.

Kuvat: Paula Isakoff.