Ilosaaren ohjelma valmis, telttailijat ilmaiseksi Töminään

Joensuun Ilosaarirockin ohjelma on valmis. Heinäkuussa järjestettävä festivaali julkaisi tapahtuman perjantaina 11.7. avaavan Töminä-klubin esiintyjät, ison kasan alueohjelmaa ja yhtyeiden soittoaikataulut. Vaihtoehtomusiikkiin ja punkiin keskittyvän Töminän lavalle nousevat muun muassa Hopeajärvi, Speedtrap, Sur-rur, Relentless ja Beastmilk. Ilosaarirock tarjoaa Töminä-klubin leirintäalueidensa asiakkaille ilmaiseksi.

– Festariliput kallistuvat vuosi vuodelta, mutta Töminää ei indeksikorotukset koske. Päätettiin jo viime vuonna, että Töminän liput pysyy ennallaan, vaikka kulut ja verot nousee. Ei ne punkkarit kuitenkaan veroja maksa. Tänä vuonna meidän leirintäalueiden telttailijat pääsee ilmaiseksi klubille, ihan vaan että on mukavampi startata festari, toteaa Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen.

Töminän lisäksi Ilosaarirock julkaisi runsaasti varsinaisten lavojen ulkopuolella järjestettävää extraohjelmaa. Perinteisessä Rentodiscossa soittavat muun muassa DJ Lenno, Selecta Andor, Boom Shakalaka, Ruff Cut DJ’s ja brittiläinen JFB. Festivaalialueella esiintyvät hip hop -ryhmä Grannies Smokin Pipes, uusi joensuulaiskokoonpano Sonik sekä trubaduurit Kalle Kaasinen ja Sermon on the Mountain. Elokuvateltassa esitetään dokumenttielokuvat Suomibreikkiä ja Tuulensieppaajat ja festivaalialueen ulkopuolella järjestetään perinteinen roller derby -ottelu sekä Tikarin skeittikisat. Myös viime vuonna lanseerattu, pelkkiä viimeisiä hitaita soittava Juustodisco saa jatkoa.

– Ilosaarirock on paljon muutakin kuin päälavan tähdet. Festariviikonloppuna voi vaikka pelata pingistä, skeitata, keilata, katsella leffoja tai tanssia viisi tuntia hitaita putkeen. Viikonloppu on kokonaisvaltainen elämys, Pyykkönen tunnelmoi.

Julkistusten myötä Ilosaarirock julkaisi myös tapahtuman esiintymisaikataulut, jotka löytyvät festivaalin verkkosivuilta osoitteesta www.ilosaarirock.fi. Ilosaarirockissa esiintyvät muun muassa Portishead (UK), Alice in Chains (USA), Ellie Goulding (UK), Opeth (SWE), Haim (USA), Trentemøller (DEN), A$AP Ferg (USA), Mustasch (SWE), Studio Killers (UK), Riverside (POL), Eppu Normaali, Happoradio ja Insomnium. Festivaalin liput ovat myynnissä Tiketissä. Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 11. – 13.7.2014.

Töminä 2014: Beastmilk, Relentless, Speedtrap, Kivesveto Go-Go, Sur-rur, Ratface, Hopeajärvi, Distral. Liput 10e.