Ilmainen Klustermus tarjoaa jälleen Raumalla kovan kattauksen Suomi-indietä

Uutta musiikkia esittelevä Klustermus-festivaali räjäyttää universumin taas tänä vuonna. Kesä on pilalla jo kahdennentoista kerran! Raumalla lauantaina 7.6. järjestettävä tapahtuma on edelleen yleisölle ilmainen, eikä periaatteesta tingitä.

Klustermuksen päälavalle nousevat mm. suomenkieliset indierockyhtyeet Hopeajärvi ja Musta valo, laulaja-lauluntekijä Markus Perttula, oululainen progerockia soittava Riutta. Äärimmäisemmästä linjasta vastaa turkulainen noisebändi 8½ ja ihmisten silkasta kiusaamisesta raumalainen hissipunkgaragekokoonpano Njet.-yhtye. Niin sanottua “kunnon jytää” tarjoilevat Teppo Vapaus ja turkulainen tulokas Hangman’s Voodoo.

Lost Boots, Sweatmasterin ja TV-resistorin jäsenistä koostuva uusi yhtye, tekee Klustermuksen päälavalla ensimmäisen festivaalikeikkansa.

– Kukaan ei ole kuullut yhtään biisiä. Vähän niin kuin kauan kauan sitten, kuvailee jännittävää ensiesiintymistä kitaristi Mikko Luukko.

Mukana on myös kaksi duoa: poikkitaiteellisen pariskunnan Anssi Kasitonnin ja Maria Stereon muodostama Stereo 8000 sekä helsinkiläinen bluesfolkahtava Mäkelä & Markus. Uutta paikallisväriä tuo mukaan raumalainen indiebändi Fjeld.

Klustermuksen meteorologiajaosto on osoittautunut festivaalipäivän sääennusteen suhteen Ilmatieteen laitosta luotettavammaksi: kerran vuodessa tehtävä yhden päivän ennuste on joka kerta osunut oikeaan. Kun sadetta luvattiin, sadetta tuli. Kun auringon vannottiin paistavan, aurinko paistoi. Tänä vuonna meteorologiajaosto on laboratorio-olosuhteissa mitannut, että tänä vuonna sateen todennäköisyys on vaivaiset 4 prosenttia, aurinko hellii ja musiikki on verevää ja läsnä.

Tapahtuma pitää kiinni ilmaisuudesta:
– Festivaalille on vapaa pääsy, mutta vapaaehtoista pääsymaksua kerätään jälleen. Viime vuosina lippaaseen on pudotettu mm. vanhoja markkoja, nappeja, pullonkorkkeja ja joskus jopa käypää rahaa, nauraa Klustermus ry:n voima- ja talousmies Aki Korkka.

Turun elävän musiikin yhdistys järjestää Klustermukseen myös linja-autokuljetuksen Turusta. Lisätietoja TELMUn kotisivuilta.


Posted

in

, , ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.