Hurriganes : Rockin’ Live 1982 – ”Ei musiikki vakavaa ole! Se on paljon vakavampaa!”

Emsalö Music

Muistoni tämän livealbumin myötä vievät näihin samoihin vuosiin 80-luvun alussa, kun vierailin usein Henry Olavi ”Remu” Aaltosen kotona Mannerheimintiellä. Olohuoneen kokolattiamatolla lojui mittavan iso kasa c-kasetteja Hurriganesin keikkataltioinneista, joita kuunneltiin. Nyt näistä tallenteista ex-Hurriganesin kolmas kitaristi, säveltäjä, sovittaja ja tuottaja Janne Louhivuori on tehnyt hatunnostonarvoista työtä editoimalla keikkadokumentin neljän vuosikymmenen takaa.

Tämä kokonaisuus täydentää Ganesin livekatalogia sen viimeisinä toimintavuosina, jolloin keikka-akti oli vielä energista ja autenttista. All Around-Louhivuori toi trioon uusia lähestymistapoja ja soundimaailmoita. Tällä livellä kitaristi seuraa erityisen tarkkaan mitä rumpali tekee tai jättää tekemättä ja kuin täyttäen ampaisee kiehuvaan pataa suvantovaiheilla. Get On introssa Janne laskee sooloratsunsa villinä vapaaksi ja ampaisee psykedeelisiin Hendrix-svääreihin. Rouhevaa ja tyylikästä! Suitsukkeita ja lootusasentoa!

Rutinoitunut Hurriganes on mainiossa vedossa. Hittejä framilla: Do You Wanna Dance, Cool It Down, Oh, Pretty Woman, True Fine Mama, It Ain’t What You Do, Helge’s Dream, Night’n Day. Näitä tulkitaan myös hieman erilaisin musiikillisin koukuin ja lainauksin. Remun ja Cissen pelimannidraivi kulkee inhimillisesti vanhaan malliin. Aitojen sielun veljesten sielukkaat laulannat ja sanalliset vuodatukset biisien vaihtojen väleissä ovat hauska ”pilke silmäkulmassa”-lisänsä.

”Ei musiikki vakavaa ole! Se on paljon vakavampaa!”

***1/2


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.