Hurraa! – Festivaali lapsille ja nuorille

Hurraa! –festivaali järjestetään nyt jo seitsemättä kertaa. Alun perin suomalaista lasten- ja nuortenteatteria esittelevä tapahtuma seuraa aikaansa ja ohjelmassa on nyt esitystaidetta, työpajoja, soittoa, laulua ja tanssia myös teatterisalien ulkopuolella. Festivaalin perhepäivissä nähdään lapsia ja nuoria myös esiintymässä ja työpajojen vetäjinä. Ytimen muodostaa kuitenkin tuore kotimainen esitystaide ammattilaisten voimin.

Hurraan Ohjelmistoon on valittu 10 uutta esitystä lapsille ja nuorille ympäri Suomen. Näytöksiä festivaalilla on yhteensä 75 kappaletta. Vuoden 2015 ohjelmatarjonta esittelee esittävän taiteen monimuotoisuutta laajasti: Hämeenlinnan teatterin esitys Jose ja Aurinkoinen, lajissaan satuooppera, Tehdas teatteri ja SudenEnteen esitys Sata ja Yksi yksisarvista liikkuu varjoteatterin maailmassa. Cirque des Pucesin esitys Maïva edustaa nykysirkusta. Esityksiä yhdistää myös vahva liikkeellisyys sekä usein myös sanattomuus. Festivaalilla nähdään kaksi kantaesitystä: Loiske Ensemblen Babysauna vauvoille sekä Arja Tiili & Co:n nuorille suunnattu tanssiesitys Break the fight! I was here. Jo perinteiseen tapaan festivaalilla nähdään rautaisannos uutta kotimaista nukketeatteria: Nukketeatteri. Nyt. – kokonaisuuden tuottaa ja toteuttaa Suomen Unima ry yhdessä kulttuurikeskus Stoan kanssa 27.-29.3.

Festivaali on panostanut tänä vuonna erityisesti yleisötyöhön. Useimpien esitysten yhteydessä on työpajoja ja viikonloppuisin järjestetään perhepäiviä lähes kaikissa kulttuuritaloissa.
Näkökulmia Teatteriin –teemapäivä 26.3. kokoaa teatterintekijöitä, lasten ohjaajia, vanhempia ja lapsiraadin pohtimaan, millaista on hyvä teatteri lapsille ja nuorille. Uutena mukana on lisäksi Hurraa! -nuortenpäivä, jossa esityksen lisäksi järjestetään taiteiden välinen kisa: Taidebattle – ota kantaa nyt!, jossa sekä taiteilijat että nuoret katsojat saavat ottaa kantaa improvisaation keinoin.

Festivaaliviikolla kaupunkien katukuvassa voi nähdä sympaattisen vanhan paloauton, joka kiertää esityspaikoilla. Bussissa on pieni sauna, jossa voi piipahtaa ennen esitykseen menoa. Hurraa!-bussi on siis omanlaisensa lämpiö, jossa voi rauhoittua musiikin ja lämmön parissa ennen esitykseen menoa. Helsingissä ja Vantaalla katukuvan kirjaimellisesti valloittaa Hurraa! FLASH MOB, kun maanantaina 23.3. alueitten lapset ja nuoret tanssivat yhdessä etukäteen opetellun koreografian.