Hieno idea, Biblio-mat-automaatista saa random-kirjan

Kaikki ovat varmasti nähneet antikvariaattien ulkopuolella poistokoreja, joista saa epämääräisiä kirjoja epämääräisen halpaan hintaan. Its  en ole koskaan nähnyt kenenkään tosin ottavan kirjaa sellaisesta korista. Torontolainen The Monkey’s Paw -antikva on ottanut tällaisiin poistokoreihin hieman erilaisen lähestymistava – Biblio-mat on kirja-automaatti, josta saa 2 Kanadan dollarilla sattumanvaraisen kirjan.

Jotenkin tuo tuntuu paljon luontevammalta maksaa 2 taalaa tietämättä mitä saa kuin että maksaisin sen saman hinnan tietäen, että ei se ehkä sittenkään ole niin kiinnostavaa, kun on vielä poistokorikamaa. Ja säästäähän tuossa toisaalta sen pläräämisvaivankin. Kone on ikävä kyllä custom made, joten tuollaisen hankkiminen on hieman hankalampaa kuin “biblio-mat-kauppaan” kävely, mutta idea olisi helposti jalostettavissa myös vaikka CD-levyihin. Nykyään ne eivät tunnu kiinnostavan ketään, mutta parin euron hinnalla niitä voisi hyvin saada menemään automaatista.

Biblio-matinkin kohdalla antikvan pitäjä on luonnollisesti tehnyt itse jo esikarsintaa tarjolle tulevista kirjoista, joten tuo on hieman kuratointihengessä tehtyä toimintaa. Musiikin puolella tuo toimisi ehkä vielä paremmin.

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.