Her Shadow : The Ghost Love Chronicles – “Tummien sävelten herkkä, pehmeä voima”

(Svart Records 2022)

Her Shadow on kotimaiseksi vaihtoehto-orkesteriksi poikkeuksellisen uskalias, kyvykäs ja nyanssitajuinen kollektiivi. Royal Lips – ja Kuolemanlaakso -yhtyeistä tuttujen kitaristien Tomi Hentusen ja Markus Laakson spin off-projektissa yhdistyvät ajattoman jenkkipopin parhaat puolet mutta myös paljon muutakin. Ensinmaimitun yhtyeen riveistä tuttu, samettiääninen vokalusti Anna Carolina on kuin kotonaan tulkitessa Her Shadow -debyytillä “The Ghost Love Chronicles” monivivahteisen lempeästi sykkiviä vahvasti retrahtavia kappaleita.

Vaikka paikka paikoin ilmaisussaan onkin hieman härmäläistä kankeutta, on hän varsin onnistuneesti sulauttanut ilmaisuunsa mukaan Lana Del Reylle ominaista kohtalokasta mutta myös toiveikasta huokailua. Musiikillisena vastapainona konventionaalisen ennalta-arvattavalle fiftaripopille sekaan on sotkettu häiriintyneen vinoa, unenomaista, vastikään menehtyneen Angelo Badalamentin tyyppistä, soundtrackmaista Twin Peaks -estetiikkaa sekä Nick Cave And The Bad Seedsista muistuttavaa, huikeaa melodraaman tajua.

Albumin vahvimman nelikon muodostaa jenkkiläisen joululaulun piirteitä saava “Fifth Season”, upean kertosäkeen sisältävä Nancy Sinatran jäämistöllä operoiva “So Close”, viettelevän melankolinen “Devil Inside” sekä albumin vahvimmat Lana Del Rey -fraseeraukset sisältävä “Kinda Love You”. Kokonaisuuden vahvuutta alleviivaa astetta miedomman otteen kuulijasta ottavan materiaalin (“Raging Blue”, “White Lane”, Poisoned Moon” ja “The Age Of Velvet”) tasalaatuinen vakuuttavuus.

“The Ghost Love Chronicles” on vahva näyttö Her Shadow:n kyvyistä, potentiaalista ja samalla lupaus erittäin lupaavasta tulevaisuudesta. Yleisö vaatii tätä lisää.

4/5


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.