Heikki Salo: “Olemme nykyisin vapaa indiebändi!”

Kolme visaista kysymystä sympaattiselle ammattikirjoittaja, laulaja /
lauluntekijä Heikki Salolle.

1. OLIKO UUSI SINFONIA-ALBUMI AASINSILTA 35 V-JUHLAVUOTEEN?

Uusi sinfonisen kokoonpanon kanssa tehty albumi äänitettiin
Suolahti-salissa viime elokuussa, ja sen jälkeen siinä oli paljon jälkiottoja. Laulut lauloin omalla työhuoneellani. Tämä levy päätettiin tehdä ennen kuin edes mietittiin 35 juhlavuotta. Sattui vain sopivasti…

Juhlavuoteen kuuluu kaikenlaista livestriimijulkaisuista Juri
Gagarinin lennon vuosipäivän Jyväskylän ylilentoon. Pääjuttu on Jyväskylän Harjun stadionilla tehtävä stadionkeikka 21.8.2021. Mukana Jyväskylän sinfonia ja Semmarit.

2. MILJOONASADE ON URANSA ALUSTA ASTI OLLUT EROTTUVA MUSIIKILLISEN MUODON JA LYRIIKOIDEN KAUTTA. NYT ON VUOSI 2021 JA BÄNDINNE ON ELPYNYT BURN OUT -VUOSISTA SANGEN AKTIIVISEEN SUUNTAAN.

MITEN LUONNEHDIT TÄMÄN PÄIVÄN SOUNDIA. UUDELLA KOSKETINSOITTAJA TOMI AHOLAISELLA LIENEE OSALTAAN TIETTY MERKITYKSENSÄ?

Me olemme nykyään vapaa indiebändi, joka tekee itsenäisesti taiteelliset ja kaupalliset ratkaisunsa. Tomi Aholaisen musiikillinen anti bändille on iso.

Säveltäjänä, sovittajana ja perseeseen potkijana hän on mainio. Meillä
on nykyään tosi hedelmällistä ja mukavaa bändin kanssa.

3. SÄVELLYKSEN JA SANOITUKSEN VÄLINEN SUHDE?! MITÄ TÄMÄ MERKITSEE JA MITKÄ ELEMENTIT OVAT NÄISSÄ SUA ITSEÄSI VIELÄ TÄNÄKIN PÄIVÄNÄ?

On hieno juttu, että näissä sinfoniaversioissa jotenkin teksti nousee esiin. Ne ovat yhtä aikaa isoja ja intiimejä. Pyrin aina yhdistämään tekstin
ja musiikin niin, että syntyy kipinää ja vahvaa fiilinkiä.

–  No avot, Heikillä älli kiehtova on!   (Simo Frangén)

ARVIO

MILJOONASADE & Jyväskylä Sinfonia – Askeleet kahdelle / Pas De Deux

(Sateen ääni, 2021)

Suomirockin persoonallisimmista ja kokeilevimmista yhtyeistä julkaisi sinfonisen albumin. Koronapandemian aikana tallentui jylhää orkestraalista introineen välisoittoineen ja uutta poikkeavaa bändienergiaa.

63-vuotiaan Heikki Salon laulutulkinnat ovat kuulaita, levollisia ja niistä henkii rouheva syvyys. Lapsuuden sankarille, Ostarin helmi, Lelukaupan häät, 506 ikkunaa, Merestä löytynyt, Sähköinen Rouva Maa ja Marraskuu muun muassa saavat tällä livellä arvoisensa ikuistuksen. Kansitaide on näyttävä assosioiden 70-luvun progemaailmoita! Tämä tulee oikeuksiinsa vinyyliformaatissa.

****


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.