Haastismaistofiilikset: Stam1na – Nummirock 2016 & Maistotuokio #19 – Maku Brewing Double IPA

 

Huomenta/Päivää/Iltaa, Noisen lukijat.

Tänään ja huomenna 12.-13.8.2016 yksi maamme johtavista polkkaorkestereista, Stam1na, juhlii ansiokkaan Lemin kunnan Tapiola-talolla 20-vuotissynttäreitään. Sen kunniaksi puskemme julki Brewokratiassa haastattelun, jonka teimme männä Juhannuksena Nummirockissa yhtyeen karaoke-rupeamasta toipuneen basistin Kai-Pekka Kangasmäen kanssa. Synttäritapahtumien lisäksi puhuimme niin uudesta Elokuutio-albumista, poronkusemasta parhaudesta bändin sekä humppamaistraatti Eläkeläisten välillä sekä tietenkin oluesta. Pyysimme myös herra Kangasmäkeä valitsemaan haastattelun lopuksi valikoimastamme kovasta viisikosta yhden kotimaisen pienpanimo-oluen, jonka lähettäisimme hoviarvioijallemme tarkasteltavaksi. Koko haastattelu, olkaa hyvä:

 

Tässä myös tiivistettynä keskustelumme olutosiot luettavassa muodossa:

Brewokratia: Kesän kiertuerupeama on jälleen täydessä vauhdissa, mikä on tällä hetkellä bändinne virkistysjuomakäytäntö? Onko takahuone-raideriinne listattu jotain pienpanimojohdannaista? Löytyykö yhtyeestä olutharrastajaa?

KPK: Mie oon yrittäny käyä keväällä harrastamaan sen verra että Alkosta nappais sen yhen pari IPAa tai Portteria, vaikken mie niistä ymmärrä mitää sen enempää ku että ovat hyvän makusia! Mutta myö itseasiassa päivitettiin vastikää mei raideria sen verra että peruskaljan sijaan siellä ois yks vai kaks lavaa tsekkiläistä Budejovickyä, vaaleeta. Sellasta sopivaa suunmakusta lageria, missä on kuiteki sit vähä vähemmän ureaa. Meillähä on itseasias Lappeenrannassa myös sellane bändi kuin Eläköön Elämä, jonka hyvi monet biisit kertoo siitä olutmerkistä. Emmie kuitekaa sanois että meil Staminas on yhtään tosissaan olutintoilijaa, enkä usko että oltais pian näkemässä Stam1nan omaa olutta markkinoilla.

Brewokratia: Hyvä kun mainitsitte! Meillä Brewokratiassa on nimittäi mietitty, että kun lukuisat suomalaisbändit Kotiteollisuudesta (Sinebrychoffin Koff Rock Lager) Diabloon (Pyynikin Käsityöläispanimon Corium Black Stout) ja Amorphikseen (Maku Brewingin Amorphis Pale Ale) ovat saaneet jo nimikko-oluensa, niin onko teitä milloinkaan lähestytty tämän liikeidean kanssa?

KPK: Tota, oli joku lafka jota en nyt muista, oisko ollut joku Saimaan paikkeilta vai muistankoha mie ny iha väärin…tai en tiiä saankoha mie ees puhua tästä *naurua*.

Brewokratia: Niin siis tämähän on ihan puhdasta spekulaatiota, näin on saattanut tapahtua, emme tiedä varmasti.

KPK: Aivan näi, on saattanut. Mutta jos näin oli että asiasta puhuttiin, niin siinä jäätiin jotenkin sellaseen vaiheeseen, että kaikki eivät olleet mukana tyyliin ”JES, tehään tää”! Siinä heräs kysymyksiä, että mitä ihmettä myö nyt tehään tällä, niin ei sitten lähdetty messiin. Ehkä joskus fiilis on toinen, sitten ku oivoi levyt eivät enää myy.

Brewokratia: Aivan, sitten cover- ja joululevyjen julkaisujen jälkeen jne.

KPK: Juurikin näin. *naurua*

Viimeisessä kysymyksessä esitetyn viisikon lopputulemana herra Kangasmäki pyysi siis esilleloikkaavuutensa ja lupaavuutensa tähden seuraavan panimotuotteen. Annetaan japanilaisen kritiikinvaihtajamme Brewin’ Bomber Lygerin kertoa lisää:

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.