Good Charlotte revitteli Tavastialla

Kuva: Xenya Balsara

Kuva: Xeniya Balsara

En edes muista koska viimeksi tunnelma sisällä Tavastialla olisi ollut niin hikinen, kuin mitä se oli jenkkipoppoo Good Charlotten keikalla. Keikkaa ei, hieman yllättävää kyllä, oltu myyty loppuun vaikka vielä pari vuotta sitten bändi täytti jäähallin lähes kokonaan. Tungosta Tavastialla tästä huolimatta kuitenkin riitti. Enimmäkseen yleisö koostui tietenkin kirkuvista teinitytöistä, mutta oli paikalla ilahduttavan monta vanhemman polven faniakin.

Lämppäriä ei Good Charlotelle oltu tällä kertaa hankittu, mikä oli mielestäni oikein toimiva ratkaisu. (Paikalla oli ihan tarpeeksi lämmin jo muutenkin hehheh.) Yleisö oli riittävän innoissaan ilman lämmittelijääkin, mikä tuli selväksi viimeistään siinä vaiheessa kun bändi asteli lavalle ja korviavihlova kiljuminen täytti koko Tavastian. Keikka pamautettiin käyntiin vanhalla suosikkihitillä The Anthem, joka sai odotetusti innokkaan vastaanoton yleisöltä. Verrattuna GC:n parin vuoden takaiseen jäähallikeikkaan tämä keikka oli kuin eri bändiltä. Bändi oli lähellä yleisöään ja tunnelma keikalla oli tiivis, juuri niin kuin pitääkin. Totuushan on, että suurin osa bändeistä toimii livenä paljon paremmin Tavastian kokoluokan klubeilla kuin isoilla areenoilla, eikä Good Charlotte ole tässä asiassa poikkeus. Myös bändi itse nautti selkeästi lavalla olosta täysin siemauksin, vokalisti Joel Madden innostui ylistämään Helsinkiä useaan otteeseen ja muisti kiittää paikalla olleita faneja lähes joka välissä. Ja totta kai keikalla annettiin shout out myös Good Charlotten suomibestiksille, The 69 Eyesille.

Kuva: Xenya Balsara

Kuva: Xeniya Balsara

Settilista koostui tällä kertaa enimmäkseen bändin toisen ja kolmannen levyn kappaleista, uusimmalta lätyltä soitettiin vain pakolliset hitit joista mainitsemisen arvoinen on ehdottomasti loistava The River. Yleisö lauloi innoissaan joka biisin mukana, isoimmat hypet saivat odotetusti I Just Wanna Liven ja Lifestyles Of The Rich and Famousin kaltaiset vanhat hitit. Tuli siinä kyllä itselläkin teinivuodet mieleen, sen verran paljon näitä biisejä on aikanaan tullut repeatilla soitettua, biisien mukanakin tuli hoilattua useaan otteeseen ulkomuistista. Faneja hemmoteltiin myös muutamalla kappaleella ensimmäiseltä levyltä ja kuultiinpa keikalla maistiainen myös bändin tämän vuoden lokakuussa ilmestyvältä Cardiology-albumiltakin. Like It’s Her Birthday kuulosti ensi kuulemalta melko lupaavalta, bändi tuntuu selkeästi olevan palaamassa takaisin pop punk -juurilleen.

Encoren aikana kuultiin yllätyksenä cover-veto Blink 182:n Dammit-biisistä ja keikka lopetettiin energisellä The Young & The Hopelessilla. Tunnelma keikan jälkeen oli hikinen, mutta onnellinen, pakko myöntää, että paljon parempaa keikkaa ei olisi voinut edes toivoa.

Tavastia, Helsinki, 22.7.2010

The Anthem
Walk Away
My Bloody Valentine
Girls and Boys
Chronicles of Life and Death
Keep Your Hands Off My Girl
Predictable
Like It’s Her Birthday
Festival Song
East Coast Anthem
Hold On
The River
Dancefloor Anthem
I Just Wanna Live
Lifestyles Of The Rich and Famous
_____
Story Of My Old Man/ Dammit (Blink 182)
The Young and The Hopeless