Flow laajenee festarialueen ulkopuolelle, Kansallisoopperassa tarjolla mm. nykytanssia

Flow Festival esittelee taidetta laaja-alaisesti ja monipuolisesti. Ensimmäistä kertaa Flow’n taideohjelma laajenee myös festivaalialueen ulkopuolelle, kun Flow vierailee Kansallisoopperassa. Nykytanssi, elektroninen musiikki ja audiovisuaalinen taide valtaavat Kansallisoopperan Alminsalin Flow Festivalia edeltävänä keskiviikkona ja torstaina 7. ja 8. elokuuta.

Iltojen huipentumana nähdään nykytanssiteos Autobiography Edits, joka on brittiläisen koreografi Wayne McGregorin ja yhdysvaltalaisen elektronisen musiikin visionääri Jlinin palkittu yhteisteos. Teoksessa esiintyy kymmenen Company Wayne McGregorin tanssijaa ja live-musiikista vastaava Jlin. Wayne McGregor tunnetaan yhtenä nykytanssin keskeisistä uudistajista ja virtuoosimaisesta työstään The Royal Ballet’n koreografina. Jlin on puolestaan niittänyt mainetta kokeellisen elektronisen musiikin kentällä ja kerännyt ympärilleen vankan seuraajakunnan.

Autobiography Edits on lyhennelmä vuoden 2017 lokakuussa ensi-iltansa saaneesta Autobiography-teoksesta. McGregor pohtii teoksessa ihmisyyttä ja itseyttä, elämää ja kirjoittamista sekä heijastelee muisteltua menneisyyttä ja spekulatiivista tulevaa. Jlin omaleimainen, monikerroksellinen ja kompleksinen musiikki tekee esityksestä erityisen vangitsevan.

Molemmat illat aloittaa Sinjin Hawken ja Zora Jonesin kokeellista elektronista musiikkia ja audiovisuaalista taidetta yhdistävä esitys, jossa tuottajina, DJ:nä sekä visuaalisina taiteilijoina ansioituneet Hawke ja Jones venyttävät klubikulttuurin rajoja ennennäkemättömällä tavalla. Taiteilijat hallitsevat musiikkia ja kuvaa liiketunnistustekniikan avulla ja muuntautuvat näytöllä esiintyviksi avatariksi. Alminsalin lämpiössä kuullaan illan aikana myös DJ-musiikkia.

Flow X Ooppera: Company Wayne McGregor & JLin: Autobiography Edits
Ohjaus: Wayne McGregor
Koreografia: Wayne McGregor yhteistyössä tanssijoiden kanssa
Musiikki: Jlin yhteistyössä Unsound Productionsin kanssa
Sinjin Hawke & Zora Jones Live A/V

Ke 7.8. ja To 8.8. ovet klo 18.30, showtime 19.30
Esitysten kesto n. 1h 30 min sis. väliaika

Liput: 29-49 €. Liput tulevat myyntiin 3.4.2019 osoitteessa shop.oopperabaletti.fi


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.