Eva & Manu – Cinnamon Hearts

Teksti: Pale Saarinen

Warner Music Finland, 2014

Suomalais-ranskalainen duo Eva Louhivuori ja Manu Laudic syventää otettaan Tuomo Prättälän ja Olavi Louhivuoren tuottamalla toisella albumilla. Vahvan esikoisen tavoin “folk” on edelleen leijuvana pohjalla, mutta nyt sykkii myös elektropop aikakautensa syntikkasoundeineen, rumpukoneohjelmointeineen ja orkestraatioineen. Äänikuvaan lisätään vierailijaksi selloa, vetopasuunaa, trumpettia…

Nimikkobiisi Cinnamon Hearts on selkeä hitti syntymästään saakka. Pop voi edelleen olla simppeliä ja samalla isoa, puhuttelevaa ja uusia kulmia hakevaa. Seassa on progressiivisiakin sävyjä ja herkkiä intiimejä tulkintoja. Lyriikat pohtivat muun muassa ihmis-suhteita ja niiden moninaisuutta.

Laulut ja tuotanto ovat fantastista kuultavaa. Kaikuja Joni Mitcheliltä, Paul Simonilta, Dave Matthewsilta ja ripaus Kate Bushilta. A & R -tuottaja Lasse Kurki sainasi melkoisen kultakimpaleen talliinsa.

Upeaa käsityötä! Tämän vuoden parhaita albumijulkaisuja.

4/5


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.