Erikoinen DJ-vieras, Viron presidentti Ilves saapuu Siltaseen

Viron tasavallan presidentti Toomas Hendrik Ilves saapuu huhtikuun 28. päivänä Helsinkiin soittamaan suosikkilevyjään Bar Siltasessa. Tapahtuman perusteena on Universal Music Finland & Balticsin julkaisema kokoelmalevyllinen presidentti Ilveksen rock-suosikkeja vuosilta 1963-1978. “Teenage Wasteland” -levyn tuotoilla tuetaan Unelmien päivä -hyväntekeväisyysohjelmaa, mikä toteuttaa vakavasti ja kroonisesti sairaiden lasten toiveita ja unelmia. Presidentti Ilves toimii itse esittelytilaisuuden DJ:nä yhdessä suomalaisen rock-legenda Sami Yaffan kanssa. Tapahtuma Siltasessa alkaa klo 19.00.

Monipuolisena kulttuurinystävänä tunnettu presidentti Ilves saapuu Helsinkiin esittelemään nuoruutensa suosikkimusiikkia ja keskustelemaan kappaleista yhden suosikkibändinsä New York Dollsin entisen basistin Sami Yaffan kanssa.

”Ne ovat biisejä, joita kuuntelin lapsena transistoriradiosta ja jotka latasivat silloisen teinin täyteen kiihkeää elämänodotusta. Siksi kokoelman nimeksi sopii hyvin lainaus The Who’n erinomaisesta Baba O’Riley:stä. Niin kliseiseltä kuin se nyt 62-vuotiaan presidentin sanomana voikaan kuulostaa, pelasti rock aikoinaan elämäni”, kertoo presidentti Toomas Hendrik Ilves.

”Kaikki suosikkini eivät valitettavasti mahtuneet kokoelmalle. Olisin mielelläni ottanut mukaan myös suurelle yleisölle tunnetumpia hittejä, mutta tässä on nyt kenties enemmän yllätyksiä”, taustoittaa presidentti Ilves ja lupaa, että Siltasessa kuullaan myös levyltä pois jääneitä suosikkeja ja mielenkiintoisia musiikillisia muistoja vuosien varrelta. Näitä hän tulee jakamaan Sami Yaffan kanssa.

Teenage Wasteland -kokoelma sisältää 16 vuosien 1963-1978 välillä julkaistua ja presidentti Ilvekseen tuolloin väkevän vaikutuksen tehnyttä kappaletta. Presidentin suosikkibiiseistä levylle ovat päässeet:

Four Tops: Can’t Help Myself
The Temptations: My Girl
The Shangri-Las: Leader of the Pack
The Beach Boys: Help Me, Rhonda
Cream: Tales of Brave Ulysses
The Band: The Weight
Velvet Underground: Rock&Roll
Roxy Music: Virginia Plain
The Who: Baba O’Riley
Lesley Gore: It’s my Party
New York Dolls: Trash
The Troggs: Wild Thing
David Bowie: Panic in Detroit
Ramones: I Wanna Be Sedated
Peter Sarstedt: Where Do You Go To (My Lovely)
MC5: High School

Levyn tuotoilla tuettava virolainen Unelmieni päivä (Minu Unistuste Päev) on vapaaehtoistyöhön ja yksityiseen rahoitukseen perustuva hyväntekeväisyysjärjestö, joka toteuttaa vakavasti tai kroonisesti sairaiden lasten unelmia. Unelmien toteutusten tarkoituksena on tuoda lasten ja heidän läheistensä elämään valonpilkahduksia ja riemunhetkiä. Tänä vuonna lasten unelmista on toteutettu esimerkiksi helikopterilento, sisiliskon halaaminen, kilpa-autoilua, presidentin tapaaminen ja prinsessajuhlat.