DJ Shadow ja Cut Chemist kunnioittavat Afrika Bambaataa Ääniwallissa

Maailman parhaimpien DJ:den kärkijoukkoon kuuluvat DJ Shadow ja Cut Chemist tuovat Renegades of Rhythm -kiertueensa Helsingin Ääniwalli-klubille perjantaina 13. helmikuuta. Luvassa on ainutlaatuinen ilta, sillä DJ Shadow ja Cut Chemist tekevät kiertueella kunniaa hip hop -legenda Afrika Bambaataalle. Helsingin keikan lipunmyynti käynnistyy tämän viikon torstaina 6. marraskuuta Lippupalvelussa ja Tiketissä.

DJ Shadow ja Cut Chemist käyttävät keikallaan vinyylilevyjä Afrika Bambaataan Cornell Universityssa säilytettävästä historiallisesta kokoelmasta, joka sisältää yli 40 000 levyä. ”Hänen kokoelmansa ei sisällä vain soulia ja rapia, vaan myös socaa, calypsoa, dubia, salsaa… on itsestäänselvää, että hänen kokoelmansa on hänelle tärkeä ja se näkyy hänen omassa musiikissaankin”, kuvailee DJ Shadow.

“Tätä ei ole tehty koskaan aiemmin, ei taatusti tässä mittakaavassa. Kyseessä ovat HÄNEN levynsä, hänen siunauksellaan”, DJ Shadow jatkaa.

The Renegades of Rhythm -kiertueella käytössä on kuusi levysoitinta ja lukuisia live-efektejä. ”Se luo kokonaan uuden tason esiintymiselle, reaaliaikaisia sampleja levyltä”, kertoo Cut Chemist. Visuaalit kiertueelle on tehnyt arvostettu video-ohjaaja, tuottaja ja lukuisia kertoja DJ Shadow’n kanssa yhteistyötä tehnyt Ben Stokes.

Vaikka kiertue pohjautuu historialliseen vinyylikokoelmaan, mutta molemmat DJ:t haluavat korostaa, ettei yleisön kannata odottaa tiukasti old-schooliin perustuvaa settiä. DJ Shadow kertoo: “DJ Shadow + Cut Chemist + Bambaataan levyt + hänen siunauksensa: it’s going to be epic. Siinä kaikki, joka teidän tarvitsee tietää”.

KEIKKA
Pe 13.2.2015 Ääniwalli, Helsinki
Ovet klo 20, ikäraja K-18

LIPUT
Myyntiin to 6.11.2014 klo 9 Lippupalvelun sekä Tiketin myyntipisteissä
Earlybird: palvelumaksuineen alkaen 22,50 euroa
Normaalihintaiset: palvelumaksuineen alkaen 26,50 euroa