Diamanda Galás saapuu Kultsalle

Yhdysvaltalaisartisti Diamanda Galás saapuu ensi keväänä harvinaislaatuiselle vierailulle Suomeen. Helsingin Kulttuuritalolla maanantaina 29. toukokuuta toteutuvan konsertin liput tulevat myyntiin Lippupisteessä ja Tiketissä maanantaina 23. tammikuuta.

Kreikkalaisia sukujuuria omaava laulaja, muusikko ja performanssitaiteilija Diamanda Galás esittää konserteissaan avantgarde-vaikutteista musiikkia gospelista oopperaan bluesista goottirockiin. Klassisen pianistin koulutuksen saanut artisti tunnetaan myös laajasta äänialastaan sekä rankkoja aihepiirejä käsittelevistä lyriikoistaan. Uransa jo 1970-luvulla aloittanut Diamanda Galás on julkaissut mittavan discografian sekä toteuttanut lukemattomia performansseja ja poikkitaiteellisia produktioita niin elokuvan kuin näyttämötaiteenkin parissa.

Pitkän uransa aikana Diamanda Galás on tehnyt soololevytystensä ja performanssiensa ohella yhteistyötä lukuisten avantgarde- ja jazz-muusikoiden lisäksi myös Led Zeppelin -basisti John Paul Jonesin ja Jane’s Addictionin kaltaisten artistien kanssa. Euroopassa todella harvoin vieraileva artisti on aikaisemmin esiintynyt Suomessa vuosina 1991 ja 2011, ja molemmat konsertit myytiin jo ennakkoon loppuun.

Diamanda Galás julkaisee tänä keväänä uutta musiikkia yhdeksän vuoden levytystauon jälkeen. Artistilta ilmestyy 24. maaliskuuta samanaikaisesti kaksi albumia ”All The Way” ja ”At Saint Thomas the Apostle Harlem”.

KEIKKA
Ma 29.5.2017 Helsinki, Kulttuuritalo

LIPUT
Myyntiin ma 23.1.2017 klo 9.00
– ennakkoon Lippupisteestä ja Tiketistä alk. 40,50 EUR
– ovelta 42 EUR