Devin Townsendin uusi country-projekti saapuu Suomeen

Aikaisemmin metalliväen suitsuttama musiikin monitoimiosaaja Devin Townsend tuo uuden Casualties of Cool -projektinsa Helsinkiin syyskuussa. Townsendin ja vokalisti Ché Aimee Dorvalin muodostama ydinduo pureutuu Townsendin lapsuuden musiikin lähteille ja kirjaimellisesti juurille erilaisin roots-sävelin. Devin Townsend on työskennellyt aikaisemminkin Ché Aimee Dorvalin kanssa vuonna 2009 julkaistulla The Devin Townsend Projectin Ki-albumilla.

”Lapsuuteni oli täynnä tämänkaltaista musiikkia. Jouluisin isoisäni vaati koko perheen istumaan yhteen ja laulamaan Johnny Cashin lauluja sekä irlantilaista materiaalia, kuten Clancy Brothersia. Se oli iso osa lapsuuttani, joten ei tässä nyt olla sovittelemassa sikäli mitään uutta hattua päähän”, Devin kertoo.

Hän myös painottaa, että kyse ei ole pelkästään kantri-nostalgiatripistä, vaan uudelle yhtyeen nimeä kantavalle esikoisalbumille on ladattu erityisiä tunnelmia, luonnon ja tilan tuntua sekä ulottuvuutta aina avaruuteen saakka.

”Nykyinen Vancouverin-kotini on ainutlaatuisessa ympäristössä, ja olenkin huomannut kaipaavani entistä enemmän pohjoiseen pois ihmisten ilmoilta. Oleskelu kuumassa ja pölyisessä Los Angelesissa esimerkiksi äänityshommissa ei ole kovin stimuloivaa”, Devin jatkaa tyytyväisenä siihen, että Casualities of Cool -albumin tekeminen oli mitä mainioin tekosyy myös etsiä uusia työskentely-ympäristöjä.

Yhteisörahoituksella mahdollistettu Casualties of Cool -kokopitkä julkaistiin Devin Townsendin oman HevyDevy-levymerkin kautta toukokuun puolivälissä.

KEIKKA
6.9.2014 Savoy-teatteri, Helsinki
klo 19.00

LIPUT
Lippuvaraukset kulttuurikeskuksen puhelinpalvelusta arkisin klo 12-18 (puh. 09 310 12000. Huom! Puhelinpalvelu on suljettuna 19.6.-10.8.2014) tai Lippupalvelusta
Liput ennakkoon 35 euroa, ovelta 40 euroa.
Ei ikärajaa