Death/doom-partio October Tide saapuu Suomeen

Ruotsalainen death/doom-partio October Tide saapuu maaliskuussa Suomeen. Kolme kaupunkia kattavan minikiertueen lämmittelijöinä toimivat kotimaiset Hanging Garden ja Kaunis Kuolematon.

1990-luvun puolivälissä perustettu October Tide on EX-Katatonia-kitaristi Fredrik Norrmanin johtama yhtye, joka ehti julkaista kaksi albumia ennen jäämistään 10 vuodeksi telakalle. Vuonna 2009 Fredrik Norrman erosi Katatoniasta ja kokosi October Tiden uudelleen. Bändi on julkaissut paluunsa jälkeen kaksi albumia, joista tuorein on viimevuotinen In Splendor Below.

Kiertueella on luvassa ikoniset iltamat, sillä kattausta täydentävät melankolisen metallin eturiviin itseään kiilaavat Hanging Garden ja Kaunis Kuolematon. Hanging Gardenin marraskuussa julkaistu kuudes albumi Into That Good Night on saanut maailmalla ylistävän vastaanoton. Kiertueella ensimmäistä kertaa on mukana myös yhtyeen uusi laulajatar Riikka Hatakka. Viime aikoina keikoillaan ja julkaisuillaan vakuuttanut Kaunis Kuolematon on yksi Suomen metallitoivoista. Yhtye osallistuu kiertueen Tampereen ja Helsingin osuuksille. Alkuvuodesta Kaunis Kuolematon on siirtymässä studioon valmistelemaan uutta materiaalia, jossa ruuvia on kiristetty entisestään.

KEIKAT
26.3. Olympia, Tampere – ennakot Tiketti
27.3. Kuudes linja, Helsinki – ennakot Tiketti
28.3. Freetime, Jyväskylä -ennakot Liveto

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.