Brittiläinen hard rock -veteraani Magnum saapuu Suomeen uuden albumin voimin

Keväällä uuden albuminsa julkaiseva brittiläinen hard rock -veteraani Magnum tuo ”Escape from the Shadow Garden Tour 2014” -albuminjulkaisukiertueensa Tavastialle maanantaina 7. huhtikuuta. Keikan ennakkomyynti käynnistyy Tiketissä perjantaina 11. lokakuuta klo 9.00.

Birminghamissa perustettu Magnum julkaisi debyyttialbuminsa ”Kingdom Of Madness” vuonna 1978. Aloitteleva raskasta rockia soittava yhtye keikkaili ahkerasti ja kiersi muun muassa Def Leppardin, Blue Oyster Cultin ja Judas Priestin mukana. Seuraavat albumit kasvattivat yhtyeen suosiota ja toivat listasijoituksia. Varsinainen läpimurto seurasi kuitenkin vasta vuonna 1988 “Wings Of Heaven” -LP:n myötä. Levy myi kultaa ja nousi Brittien albumilistan viidenneksi. Magnum tähditti pian Britannian isoimpia keikkapaikkoja ja festivaaleja. Vuoden 1990 albumi “Goodnight To L.A.” vei bändin myös areenakiertueelle, johon kuuluivat muun muassa konsertit Wembleyn areenalla ja Birminghamin The National Exhibition Centressä.

Vuonna 1995 Magnum ilmoitti lopettavansa uransa. Yhtye nähtiin mittavalla jäähyväiskiertueella, josta julkaistiin myös live-albumi ”The Last Dance” vuonna 1996. Seurasi vuosien levähdystauko, jonka aikana yhtyeen jäsenet toimivat muiden musiikkiprojektien parissa.

Kesällä 2001 yhtye kokosi yllättäen rivinsä uudelleen ja palasi studioon: vuoden 2002 alussa ilmestyi uusi kokopitkä ”Breath Of Life”, lähes kahdeksan vuotta edellisen “Rock Art” -studioalbumin jälkeen. Paluunsa jälkeen yhtye on julkaissut ahkerasti ja saanut kiitosta niin uusilta faneilta kuin kriitikoilta. Classic Rock -lehden Philip Wilding kirjoittaa päivitetystä kokoonpanosta seuraavasti: “Myöhempien päivien Magnum on — kokeilevampi, tarkkanäköisempi ja parempi yhtye. Tuotanto on runsasta ja tiheää, nyanssit hienovaraisia ja hillittyjä.”

Nyt Magnum valmistelee maaliskuussa 2014 ilmestyvää 19. studioalbumiaan “Escape from the Shadow Garden”. Julkistuksen myötä yhtye käynnistää suuren albumikiertueen Briteissä ja Euroopassa.

KEIKKA
Ma 7.4.2014 Tavastia-klubi, Helsinki

LIPUT
Liput toimituskuluineen alkaen 32 euroa Tiketin myyntipisteistä
Ovelta 33 euroa, mikäli lippuja jäljellä.


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.