Brittibluesin isä John Mayallin 80th Anniversary Tour saapuu Suomeen

Brittiläisen bluesin valtionpäämiehen John Mayallin pitkää uraa juhlistava ”80th Anniversary Tour” yltää Suomeen keväällä. Yhtyelegenda The Bluesbreakersin keulahahmona tutuksi tullut genrensä edelläkävijä esiintyy Helsingin The Circuksessa maanantaina 7. huhtikuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin torstaina 19. syyskuuta Lippupalvelussa ja Tiketissä.

Vuonna 1933 syntynyt John Mayall aloitti musisoimisen jo varhaisella iällä. Hänen isänsä mittavasta levykokoelmasta löytyneet Leadbellyn, Lonnie Johnsonin ja Eddie Langin levyt istuttivat nuoreen Johniin siemenen, josta versoi vuosikymmenien musiikillinen perintö. Mayall perusti ensimmäisen oman bändinsä vuonna 1956, siirtyi täyspäiväiseksi muusikoksi vuonna 1963 ja on sittemmin julkaissut useita kymmeniä levyjä.

John Mayall on oman pioneerityönsä ohella toiminut uransa aikana useita kertoja eräänlaisena musiikillisena katalyyttinä. Hänen yhtyeensä The Bluesbreakersin riveissä soittaneiden, sittemmin omalla urallaan menestyneiden muusikoiden lista on vaikuttava, The Bluesbreakersissä kun ovat soittaneet mm. Eric Clapton, Peter Green (Fleetwood Mac) ja Mick Taylor (Rolling Stones).

Ainoana vielä hengissä olevana brittiläisen bluesin ”Neljästä Suuresta” (Mayall, Alexis Korner, Cyril Davies ja Graham Bond) John Mayall on soittanut bluesia järkähtämättömästi niin kauan, että hänelle on vaikea löytää vertailukohtaa Atlantin tältä puolen. Hän on selvinnyt vaikeistakin ajoista ja palannut paikalleen genren huipulla.

KONSERTTI
Ma 7.4.2014 Helsinki, The Circus
Ovet klo 19, ikäraja K-18

LIPUT
Myyntiin to 19.9.2013
Liput toimituskuluineen alkaen 46,50 euroa Lippupalvelun myyntipisteistä
Liput toimituskuluineen alkaen 45 euroa Tiketin myyntipisteistä