BrewDog tarjoaa jälleen osuuksia punkkareille

Skotlantilainen pienpanimo BrewDog, joka on rantautunut Suomeenkin on jälleen etsimässä uusia osakkeenomistajia joukkorahoituskamppiksellaan. Vuonna 2010 alkanut Equity for Punks -kampanja on edennyt nyt neljänteen osaansa ja lisäyksiä yli 14 500 equity punk -sijoittajan listaan haetaan 95 punnan minimisijoituksella. Tuohon hintaan saa kaksi osaketta.

Tarkoitus on kerätä 25 miljoonaa puntaa eli uusia sijoittajia on hakusessa melko iso joukko. Mitä tuolla rahalla sitten tehdään? Tarkemman kuvauksen löydät “prospectus”-dokkarista BrewDogin sivuilta, mutta tiivistettynä pääkohtiin:
– 7 milj. menee uusien baarien avaamiseen Briteissä
– 3 milj. uuden panimon rakentamiseen
– 3 milj. Amerikan valloituksen aloittamiseen
– 2 milj. ympäristöystävällisyyden kehittämiseen
jne.

Ehkä kiinnostavimmat oluen nauttijan kannalta ovat hapanoluen valmistuslaitos (1 milj.) ja Hop Shotin, uuden jäätislatun oluen, lanseeraaminen (1 milj.).

Mites ne talousluvut sitten? Eipä tuo pahalta näytä ainakaan nykyisellään. Liikevaihto näyttää nousevan 50%:n vuositahtia (2014 n. 30 milj. puntaa) ja tuloskin kehittyy samaa tahtia (2014. 5 milj. puntaa). Aika hyvää kaljabisnestä tuo näyttää olevan.

Osakkeenomistajuuden lisäksi etuja ovat mm. alennukset baareissa ja verkossa,”beer bucks”, joilla saa baarista olutta, synttärinä saa joka vuosi ilmaisen bissen baarissa, jne.