Black metal -virtuaalibändi Belzebubs festareille Suomeen ja Eurooppaan

Melodisen black metalin arvoituksellisin okkultistiryhmä Belzebubs materialisoituu ensi kesänä Euroopan suurimmille festareille. Suomessa yhtyeen ennennäkemätön messu pimentää suviyön Tuskassa, Provinssissa ja Ilosaarirockissa. Lisäksi bändi on kiinnitetty neljälle keikalle Eurooppaan, muun muassa Rock Fest Barcelonaan ja Hellfestiin. Viimeiset kaksi julkistusta kuullaan joulukuun aikana.

Poikkeuksellisen orkesterista tekee se, että kyseessä on virtuaalibändi, jonka kokoonpanosta tunnetaan ainoastaan sarjakuvantekijä JP Ahosen luomat piirroshahmot. Belzebubs on multimodaalinen taideteos, joka on muutamassa vuodessa muovautunut Ahosen vaatimattomasta henkilökohtaisesta terapiaprojektista globaaliksi ilmiöksi yhdistellen uniikilla tavalla nettisarjakuvaa, animaatiota sekä musiikkia. Ensimmäistä kokoelma-albumia on käännetty yli kymmenelle kielelle, ja netissä strippisarjaa seuraa yli 300 000 fania ympäri maailman.

Ensi kesänä poikkitaiteellinen projekti saa siis uuden vaihteen silmään, kun piirroshahmot muuttuvat sananmukaisesti lihaksi. Tekijät ovat toteutuksesta vielä vaitonaisia, mutta jonkinlaista osviittaa saanee yhteistyössä turkulaisen Pyjama Filmsin kanssa toteutetuista musiikkivideoista Cathedrals of Mourning ja Blackened Call, joita on katsottu Youtubessa yhteensä jo yli kolme miljoonaa kertaa.

Huomattavasti pienempiin keikkapaikkoihin tottuneet muusikot suhtautuvat tuleviin keikkauutisiin nöyrin mielin:

“Jännittäähän tuo, mutta me ladataan Saatanan varmasti tiskiin kaikki mitä lähtee”, kommentoi bändin laulajabasisti Hubbath. “Fanit ovat seisoneet meidän tukena kaikki nämä vuodet, joten haluamme iskeä heille vastalahjaksi niin ainutlaatuisen audiovisuaalisen tuplabasaritykityksen että… öh, sen jälkeen vetistävät niin verkko-, täry- kuin limakalvotkin”, laulajakitaristi Sløth komppaa.

Belzebubsin debyyttialbumi Pantheon of the Nightside Gods ilmestyi tämän vuoden huhtikuussa maailmanlaajuisesti Century Media Recordsin ja Sony Musicin julkaisemana. Suomessa levy oli fyysisen albumilistan ykkösenä.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.