Big Wave Riders: Life Less Ordinary

Nick Triani on tehnyt sen taas. Soliti-yhtiötään johtavan miehen loistavaa vainua ei voi kuin kunnioittaa, sillä Big Wave Riders on jälleen yksi mainion debyyttilevyn yhtiön suojissa julkaissut yhtye.

Helsinkiläisryhmältä ilmestyi viime vuonna jo lupauksia antanut EP, mutta vasta tämä ensimmäinen pitkäsoitto punnitsee todella ryhmän veren. Kymmenen raidan mittainen kokonaisuus on soundeiltaan raikas ja erikoinen, sillä Big Wave Riders osaa yhdistää 80-luvun menevän poprockin, 90-luvun säröäänivallirockin ja uuden vuosituhannen svengin maukkaaksi paketiksi, joka kuulostaa näiltä kaikilta ollen silti jotain muuta.

Yhtye on äänekäs, mutta edes Acidin kaltaiset kaiutetut rallit eivät kaadu päälle vaikka korkeina helkkyvätkin. Näennäisestä soundillisesta sotkuisuudestaan huolimatta rakennelmat on luotu hyvin yksityiskohtaisista ja tarkoista suunnitelmista, eikä mitään turhaa tai tarpeetonta ole päästetty heikentämään suurta suunnitelmaa. Todellinen taikatemppu on kuitenkin se, että lähes tieteeksi kasvanut biisien rakentaminen ei ole vienyt soitosta pois sielua. Levyn yhdessä yhtyeen kanssa tuottanut Triani osaa näemmä vetää useampiakin kaneja tarvittaessa silinteristä.

Life Less Ordinary on äänekäs levy, mutta sen voima lepää vahvoissa melodioissa joissa voi kuulla toistuvasti brittiläisen perinnön kunnioituksen. Yhtyeen soundia ei voi kutsua vielä kovinkaan persoonalliseksi, mutta eiköhän se omakin juttu vielä löydy ajan ja kokemuksen myötä.  Hieno avaus joka saa odottamaan lisää.

3/5