Bad Sign – Live

Talsti Records, 2023

Live-äänitykset: Mikko Karmila Masterointi: Petteri Salmi Kansi ja label: I. Ratinen

Viime vuosina live-albumeita on julkaistu yhä aktiivisemmin – Hurriganesia, Wigwamia, Dave Lindholmia… Nyt on uunituoreena julkaistu edesmenneen kitaristi, laulaja / lauluntekijä Alpo ”Aikka” Hakalan Bad Sign -yhtyeen kaksi livetaltiointia 19.7. ja 29.7.1987 keikoilta.

9 kappaletta sisältää muun muassa kolme Aikan biisiä, kaksi ZZ Topin, klassikkotulkintoja Chuck Berryltä ja Willie Dixonilta. Rokahtava R&B-henkinen Bad Sign on tällä postuumisti julkaistulla albumilla vallan tiukassa livekunnossa, vaikka alkuperäinen komppiosasto Pimme Korhonen (rummut) ja Itu Pehkonen (basso) eivät soittaneet näillä keikoilla. Edesmennyt rumpali Jallu Mantila ja basisti Mela Salmela hoitavat tonttinsa silti mallikkaasti!

Dr.Feelgood ja ZZ Top olivat esimerkkinä bändin innoittajista. Aikka Hakalan merkittävä elämäntyö terottuu entisestään tällä julkaisulla. Teddy and The Tigers oli oiva botne oman ilmaisun luomisessa, mutta nyt liikuttiin jo uusilla vaihteilla. Aikka oli juureva laulava kitaristi, jota täydentää toisena kakkoskitaristina Olli Pekkola. Kiitos Talsti Records esimerkillisen hienosta julkaisusta! Samoin Tapani Bagge luotaavasta ja tiivistetystä englanninkielisestä historiankirjoituksesta.

****1/2


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.