Allerseelen ja Deutsch Nepal saapuvat Tampereelle

7.12. Tampereen Yo-talon seinien sisällä soi neljä post-industrial-/noise-/dark ambient-/neofolk-genreistä ammentavaa aktia.

Itävaltalainen Allerseelen yhdistää musiikissaan uniikilla tavalla post-industrial- ja apocalyptic folk -elementtejä, ja bändin ääripäistä rakentuvaa äänimaailmaa voisikin kutsua termillä “electronic folklore”. Bändin lavakokoonpanossa vaikuttavat nokkamies Gerhard Hallstattin lisäksi bassotaiteilijatar Noreia sekä rumpujen ääressä sädehtivä Christien H. Esim. Nine Inch Nailsin, Einstürzende Neubautenin ja Laibachin ystävät innostunevat Allerseelenin ilmaisusta. Bändi on viime vuosina herättänyt kiinnostusta myös oman genrensä ulkopuolella. Yhtyeen viimeisin levytys Rauhe Schale näki päivänvalon vuonna 2010, ja tällä hetkellä bändi taiteilee tupla-lp:n ja cd:n kimpussa, jotka ilmestyvät näillä näkymin vuoden 2013 aikana. Allerseelen on esiintynyt viime vuosina pitkin Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa ja se on nähty esimerkiksi Agallochin lämppärinä. Viimeksi Allerseelen on esiintynyt Suomessa vuonna 2007 lähes loppuunmyydyllä Turun-keikalla.

Ruotsista tuleva Deutsch Nepal on Lina Der Baby Doll General -nimellä toimivan Peter Anderssonin (mm. ex-Njurmännen) dark ambient-/industrial-projekti, joka on löytänyt tiensä tähän todellisuuteen jo vuonna 1991 kuulostaen artistin oman kuvauksen mukaan “sairaalta karhulta paskomassa öljytankkeriin… ainakin toisinaan”. Kahdeksan studioalbumin lisäksi akti on splittaillut esimerkiksi The Moon Lay Hidden Beneath a Cloudin kanssa. Kuriositeettina mainittakoon, että Lina on toinen Cold Meat Industry -lafkan perustajista.

Illan toisena suomalaisvahvuutena nähtävä Grunt on jo reilut 20 vuotta vaikuttanut metelin ja voimaelektroniikan kentällä. Yhtyeen kokoonpanossa nähdään Mikko Aspan lisäksi Jaakko Vanhala (mm. Zoät-Aon).

Illan avaava Pyhä Kuolema on Suomen neofolk-kentän ehkäpä aktiivisimman miehen Mikko Pöyhösen (mm. ex-Tuhat Kuolemaa Sekunnissa, Tervahäät, MAA) intensiivinen, paljon kiitosta rehellisillä ja tunteellisilla kappaleillaan herättänyt sooloprojekti. Pyhä Kuolema on mitä ilmiömäisin osoitus siitä, että kun lauluissa kuuluu tunteenpalo ja luomisen vimma, riittävät mies ja kitara puhuttelevan elämyksen tarjoamiseen.

KEIKKA
Pe 7.12.2012 Yo-Talo, Tampere
Liput 14 € / 16 €. K18. Klo 21.00