Äänitaiteilija Iam William Craig konsertoi Temppeliaukion kirkossa

Tarinankerronnallisten äänimaisemien mestari, kanadalainen laulaja ja äänitaiteilija Ian William Craig käynnistää tänä vuonna Fullsteam Agencyn kirkkokonserttien sarjan. Kevään ainutlaatuisimpiin kokeellisen musiikin tapauksiin lukeutuva konsertti toteutuu tiistaina 5. toukokuuta Helsingin Temppeliaukion kirkossa. Tapahtuman liput tulevat myyntiin torstaina 23. tammikuuta Lippupisteessä ja Tiketissä.

Klassisen laulun koulutuksen saanut Craig maalaa vahvoja tunnelatauksia meditatiivisia ja nauhamaisia äänimaisemia hyödyntäen. Kelanauhureilla tehtyjen looppien, analogisten syntetisaattoreiden dronejen, pianoimprovisaatioiden ja Craigin falsetissa soivien monipuolisten vokaalien yhdistelmää on kuvattu Bon Iverin ja William Basinskin omintakeiseksi sekoitukseksi. Myös Grouperiin, Tim Heckeriin ja Anohniin verrattu muusikko hyödyntää tuotannossaan lo-fi-tuotantotapoja, ja on julkaissut musiikkiaan niin 130701-levymerkillä (mm. Max Richter, Johann Johannsson) kuin Recital-levymerkilläkin (mm. Sarah Davachi).

Useita digitaalisia omakustanteita aikaisemmin julkaissut Craig ui kriitikoiden sydämiin vuonna 2014 ilmestyneellä kokopitkällä ”A Turn of Breath” -albumillaan, joka keräsi mainintoja mm. Rolling Stonesin, The New York Timesin ja Mojon kaltaisissa julkaisuissa. Artistin viimeisin albumi on vuonna 2018 ilmestynyt ”Thersholder”.

Illan avaa Kalle Vainion ja Alexander Salvesenin luoma teoskokonaisuus Quadrivium.

KEIKKA
Ti 5.5. Temppeliaukion kirkko, Helsinki

LIPUT
myyntiin to 23.1.2020 klo 9
– ennakkoon Lippupisteestä ja Tiketistä alk. 16,50 EUR
– ovelta 19 EUR


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.