20-vuotis-Tuskan pääesiintyjä on ensi kertaa festarin lauteille kiipeävä HIM

Totta se on: Suomen pitkäikäisintä ja kauneinta metallifestivaalia, Tuskaa, juhlitaan ensi kesänä jo kahdettakymmenettä kertaa. Pitkä tie on kuljettu Tavastialta, VR:n makasiinien ja Kaisaniemen kautta Suvilahteen, jonne karavaani saapui ensimmäisen kerran 2011. Kahdennetkymmenennet Tuska-bakkanaalit järjestetään 30.6.-2.7.2017.

Vihdoin ovat tähdet ja sydämet osuneet oikeaan asentoon ja HIMin ensimmäinen Tuska-keikka on lopultakin tosiasia. Ville Valon luotsaaman yhtyeen Tuska-esiintyminen on ollut työn alla käytännössä koko festivaalin historian ajan ja viimeinkin Suomen kansainvälisesti kenties tunnetuin metallibändi saadaan Tuskan lavalle. Huomionarvoista on myös se seikka, että Tuska-veto on HIMin uran ensimmäinen ulkoilmakonsertti Helsingissä, joten historian siivet todellakin havisevat rajusti.

Muut tässä vaiheessa ensi kesän kinkereille vahvistuneet artistit ovat Mike ”Cyko Miko” Muirin johtama crossover-pioneeri Suicidal Tendencies, black metal -klassikko Mayhem, joka esittää ”De Mysteriis Dom Sathanas”-albuminsa kokonaisuudessaan, sekä meksikolais-amerikkainen äärimetallikuumotusryhmä Brujeria. Lisää esiintyjiä julkistetaan piakkoin.

Tuskan saavuttaessa näinkin arvokkaan merkkipaalun, täytyy sitä toki juhlistaa sen arvolle sopivalla tavalla. Kuten aiemmin on tiedotettu, virallinen Tuska-ikoni Jone Nikula työstää parhaillaan Tuska-kirjaa, joka kokoaa festivaalin kaksi vuosikymmentä kansien väliin. Materiaalin kokoamista varten on avattu kuvapankki, jonne myös sinä voit ladata kirjassa käytettäväksi kuvia, tarinoita, tai mitä vaan Tuska-liitännäistä vuosien varrelta. Kaikki ovat tervetulleita jakamaan Tuska-muistojaan, kuvapankki löytyy osoitteesta www.tuska.fi/kirja.

Erikoishintaiset kolmen päivän Early Crow -liput ovat myynnissä Tiketin, Ticketmasterin ja Lippupisteen verkostoissa hintaan alkaen 119 e.