Domination Black: Dimension: Death

Kotkalaisen Domination Blackin suunnitelmat ottivat syksyllä 2009 vakavan kylkiosuman, kun bändi huomasi olevansa ilman vokalistia. Pakotettu tauko venähti lopulta kahden ja puolen vuoden mittaiseksi, mutta nyt on koittanut paluun aika ja keulilla karjuu tällä kertaa Matias Palm (Merging Flare, Heavy Metal Perse).

Kuusimiehinen orkesteri uskoo edelleen perinteisen heavy metalin voimaan, jonka lyriikoihin aiheet löydetään kauhumaailmoista. Perinteistä metallia on tosin jatkettu joillain death ja power metal palasilla, mikä antaa yhtyeelle mukavasti lisää liikkumatilaa. Pääpaino sävellyksissä on riffeillä ja tarttuvilla melodioilla, joita Palm vahvistaa puhtaalla ja voimakkaalla laulullaan. Uuden vokalistin mukanaan tuoma voima onkin nostanut bändin seuraavalle tasolle ja Dimension: Death vakuuttaa nimenomaan vahvan soundinsa avulla. Kiitos tästä kuuluu osittain myös tekniselle toteutukselle, jonka ansiosta bändin muhkea soundi välittyy myös kuulijalle.

Yhtye myös luottaa itseensä melkoisesti, sillä levyn mittavin teos kuullaan heti avauksena. Päälle kymmenminuuttinen Legacy of Fears onkin kaikin puolin komea numero, josta kuka tahansa perinteistä metallia takova bändi olisi ylpeä. Ikävä kyllä ote ei pidä aivan loppuun saakka ja kahvimainosmusiikiksi paremmin soveltuva Angel Dark –balladi on kiekon kivuliain huti. Kokonaisuutena Dimension: Death on kuitenkin pitkä ja selkeä askel eteenpäin, ja kiekon myötä bändillä on taas kohtalonsa kaikki langat omissa käsissään. Hyvältä näyttää.

4/5