Xiu Xiu konsertoi Korjaamolla, Bendagram lämmittelee lauteet

Elektronisen musiikin ja indiepopin rajoja rikkova Xiu Xiu saapuu loppusyksystä Helsinkiin. Liput Korjaamon Vaunusalissa keskiviikkona 31. lokakuuta esiintyvän yhdysvaltalaisbändin sekä kotimaisen lämmittelijän Bendagramin konserttiin ovat nyt myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä.

Multi-intstrumentalisti Jamie Stewartin johtaman Xiu Xiun taidepopia on kuvailtu yhdistelmäksi The Knifea, Arthur Russellia ja Scott Walkeria. Kymmenen vuotta sitten debyyttialbuminsa Knife Play julkaisseelta yhtyeeltä on sittemmin ilmestynyt valtaisa määrä levytyksiä. Helmikuussa julkaistun kahdeksannen Xiu Xiu -pitkäsoiton, Deerhoof-rumpali Greg Saunierin tuottaman, Alwaysin ohella yhtyeen laajasta katalogista löytyy muun muassa Devendra Banhartin, Dirty Beachesin ja High Placesin kanssa äänitettyjä split-singlejä.

[youtube hYKGR8Er4vM]

Parhaillaan Xiu Xiu on lähes kolme kuukautta kestävällä kiertueella, joka ulottuu Yhdysvaltojen suurista kaupungeista Australiaan ja Pohjois-Eurooppaan. Aikaisemmin yhtye on vieraillut Suomessa kahdesti esiintyen Tavastialla vuosina 2007 ja 2008.

Illan avaa kotimainen elektro-kaksikko Bendagram. Berliinissä vaikuttavaan Kaiku Studios -kollektiiviin (mm. Siinai, LCMDF, Zebra & Snake) kuuluva yhtye on hiljattain jakanut lavoja esimerkiksi Zola Jesusin ja Moonfacen kanssa. Flow’ssakin nähty Bendagram suuntaa marraskuussa Reykjavikiin esiintymään Iceland Airwaves -tapahtumaan.

KEIKKA
Ke 31.10.2012 Helsinki, Korjaamo

LIPUT:
– ennakkoon 15 EUR / ovelta 17 EUR
– Korjaamolaiset 13,50 EUR / 15,50 EUR
Ennakko: Tiketti ja Lippupiste


Posted

in

, , ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.