Winon kolmas tuleminen

Wino
Wino

Scott “Wino” Weinrich on etenkin doom-kansan tuntema mies, mutta komean rosoisella heviäänellä siunattu kitaristi-laulaja ja raskaan rockin veteraani sietäisi nauttia laajempaakin tunnustusta. Winon suomalaisfaneja hellitään tänä vuonna oikein kunnolla. Huhtikuussa herra vieraili superyhtye Shrinebuilderin riveissä Nosturissa ja uudestaan samassa paikassa elokuussa kuuluisimman pestinsä, Saint Vituksen tiimoilta. Nyt vuorossa on miehen uusin projekti Premonition 13, joka naittaa hyvin melodisella otteella yhteen stoner rockin ja doomin. Viime vuonna perustetussa amerikkalaiskolmikossa vaikuttaa Winon lisäksi Jim Karow (kitara) ja Matthew Clark (rummut) ja soittaa huomenna sunnuntaina Bar Loosessa. Yhtye on ehtinyt julkaista jo yhden albumin ja yhden seiskatuumaisen tänä vuonna. Premonition 13, joka sai numeraalisen lisänsä Winon onnennumeron mukaan, on selkeästi perinteisempään rockkitarointiin nojaava yhtye. Edellisen, akustisemman Adrift-soolonsa perusteella miehen innostus rootsimpaan materiaaliin ei tule yllätyksenä mutta kyllä yhtyeeltä raskaampaakin riffittelyä löytyy, kuten kertakaikkisen tämä upea La Hechicera De La Jeringa todistaa.

Pidetäänpä sormet ristissä, että myös Winon ensimmäinen varsinainen bändi, doomlegenda The Obsessed löytäisi tiensä Suomeen. Roadburniinhan yhtye on jo tulossa joten mahdottomuus tuo ei ole, varsinkin kuin miettii minkälainen suma Roadburn-kiinnityksiä valui viime pääsiäisenä Suomeen.

Premonition 13 Loosen keikka tarjoaa harvinaisen tilaisuuden kuulla Winoa hieman intiimimmässä puitteissa, minkä lisäksi pääsee todistamaan lämmittelyakti Demonic Death Judgea ulkoiluttamassa tuoretta materiaaliaan. Karhulan karvaturrit ovat nimittäin saaneet pihalle ihan virallisen ensialbumin Descentin. Levy sisältää kahdelta omakustanteelta tuttua, sludgemmalla särmällä maustettua stoner/doom-perinnneriffivyöryä ja voi pojat, hyvältä kuulostaa!

Premonition 13 (USA)
Demonic Death Judge
Su 20.11. Bar Loose, Helsinki
Ovet: 20:00

http://www.premonition13.com/
https://www.facebook.com/Premonition13
http://www.myspace.com/premonition_13
http://demonicdeathjudge.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/Demonic-Death-Judge/115320451884118