Venäjällä stadioneja täyttävä laulaja-lauluntekijä Zemfira Suomeen

Laulaja-lauluntekijä Zemfira on Venäjällä stadioneita täyttävä rockin supertähti, jonka levyt myyvät platinaa. Maaliskuussa laulajatar esittäytyy ensimmäistä kertaa Suomessa. Konsertti on perjantaina 2. maaliskuuta The Circuksessa, Helsingissä. Liput ovat jo myynnissä Tiketissä.

Musiikillisesti Zemfira (s. 1976) asettuu Alanis Morrisetten ja Tori Amosin välimaastoon ihmissuhteita luotaavilla, puhuttelevilla rock-kappaleillaan. Lahjakas Zemfira erottautuu Venäjän musiikkimarkkinoilla pitkälti myös sen vuoksi, että vakavasti otettavat naisrokkarit ovat maassa pop-prinsessoja huomattavasti harvinaisempia. Tästä syystä Zemfira on myös pararazzien jatkuvan kiinnostuksen kohde.

Räjähdysmäinen menestys tuli jo heti uran alussa: venäjäksi laulava Zemfira iskosti itsensä maanmiestensä sydämiin kaihoisalla laululla ”Hochesh” (Tahdotko), joka sisältyi hänen nimeään kantavaan ensilevyynsä 1999. Zemfira on julkaissut tähän mennessä viisi studioalbumia. Hittejä ovat ”Hochesh”-läpimurtokappaleen lisäksi mm. ”Sneg” (Lumi) sekä ”Prosti menya moya lubov” (Anna anteeksi rakkaani).

Zemfiran ensimmäinen stadionkonsertti toteutui Moskovan Olympiastadionilla huhtikuussa 2000, minkä jälkeen hän on täyttänyt muidenkin kaupunkien – kuten Pietarin – stadioneita. Zemfiran esiintymisistä mainittakoon myös yhdessä legendaarisen Queen-yhtyeen kanssa laulettu ”We Are The Champions” -kappale MTV Russia palkintogaalassa 2004. Viime vuonna Zemfira esiintyi kotimaansa lisäksi Saksassa, Belgiassa ja Tsekeissä. Maaliskuussa on Ison-Britannian ja Suomen vuoro.

KONSERTTI
Pe 2.3.2012 Helsinki, The Circus
Ovet klo 20, ikäraja K-18

LIPUT
36 euroa + mahd. toimituskulut Tiketin myyntipisteistä
Lippuja myy myös venäläinen www.kassir.ru