Vanhan liiton rock-jyrä The Fabulous Thunderbirds Tavastialle ja Tampereen Klubille

Maailman arvostetuimpiin rhythm’n’blues-yhtyeisiin lukeutuva, vuonna 1974 perustettu The Fabulous Thunderbirds saapuu Tavastia-klubille keskiviikkona 15. elokuuta ja 16. elokuuta Tampereen Klubille.

Tavastialla useampaankin otteeseen loppuunmyydyillä keikoilla vieraillut yhtye valloitti ensi kerran juurimusiikillaan klubilla jo vuonna 1983. Yli 30 vuotta maailmaa laajasti kiertänyttä yhtyettä pidetäänkin tärkeänä vaikuttajana bluesin uuteen kukoistukseen 1980-luvulla, joka nosti pintaan myös monia muita bluesartisteja.

Räväkkää yhtyettä johtaa yhä perustajajäsen, yksi tunnetuimmista valkoihoisista blues-laulajista sekä ilmiömäinen huuliharpisti Kim Wilson, joka on The Fabulous Thunderbirdsin ohella julkaissut myös useita sooloalbumeja. Wilson luotsaa bändin uutta aikakautta, jossa vaikuttavat hänen lisäkseen veljesparit Johnny (kitara) ja Jay Moeller (rummut) sekä Mike Keller (kitara) ja Randy Bermudes (basso). Yhtye kiinnitettiin viime vuonna Severn Records -levymerkille ja uuden albumin on määrä ilmestyä syksyllä.

Onneksi keikkameininki ei ole koomista kuten Tuff Enuff -kappaleen virallisella videolla:
[youtube aIhlOjmwHXU]

Grammy-ehdokkaanakin ollut yhdysvaltalaisyhtye tunnetaan mm. klassikkoalbumeistaan ”Girls Go Wild” ja ”What’s the Word” sekä hiteistään “Tuff Enuff” ja “Wrap It Up”. Kahden ensimmäisen albuminsa jälkeen yhtye alkoi ottaa enemmän vaikutteita eri tyyleistä myös bluesin ulkopuolelta. Kim Wilson onkin sanonut, että monipuolinen bändi on aina voinut soittaa niin bluesfestivaaleilla kuin rock-klubeillakin.

Keikat
Ke 15.8.2012 Tavastia-klubi, Helsinki (Urho Kekkosen katu 4-6)
Ovet klo 20.00, showtime klo 21.30, ikäraja K-18
To 16.8.2012 Klubi, Tampere
Ovet klo 20.00, The Soil Senders klo 21:00, Thunderbirds klo 22.00, ikäraja K-18

Liput Helsinki
35 euroa + mahd. toimituskulut Tiketin myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1,69 euroa/min + pvm) ja netistä www.tiketti.fi. Ovelta 38 euroa, mikäli lippuja on jäljellä.
Lipunmyynti alkaa torstaina 14.6.2012 klo 9.00

Liput Tampere
26 e + mahd. toimituskulut Tiketin myyntipisteistä
ovelta 28 e, mikäli lippuja on jäljellä


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.