Valtakunnallinen keikkapäivä tarjoaa jälleen ilmaiskeikkoja

Ystävänpäivänä 14. helmikuuta vietetään toista kertaa Suomen rock-klubien liiton perustamaa Valtakunnallista keikkapäivää. Vuosittaisen juhlapäivän tarkoitus on haastaa suomalaiset käymään keikoilla ja osoittaa kuinka laadukkaita artisteja ja klubeja maassa on. Valtakunnallisena keikkapäivänä Suomen suurimmat rock-klubit kautta maan tarjoavat ilmaista ohjelmaa ystävänpäivän viettäjille koukuttamalla heitä ”eka kerta on ilmainen” -periaatteella.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty keikkapäivä oli menestys – ympäri maan klubeilla ja keikkapaikoilla nähtiin kymmenittäin artisteja ilmaisilla keikoilla teinibändeistä kotimaisen musiikin kestomenestyjiin. Pääsymaksuttomat keikat vetivät tapahtumapaikoille tuhansia ihmisiä. Tavastian ja Rytmikorjaamon kaltaisten perinteisten rock-klubien lisäksi useat pienemmät tapahtumapaikat innostuivat keikkapäivästä. Rock-klubien liiton ja Nosturin Eeka Mäkynen jaksaa vieläkin intoilla tapahtuman talkoohengestä.

– Uskomatonta, miten pitkin Suomen tyypit otti yhteyttä ja halus olla osa keikkapäivää! Ja ihan pelkän hyvän meiningin takia. Vaikka liitto tätä järkkääkin, niin kaikki mestat ja varjotapahtumat ovat tervetulleita mukaan. Halutaan koukuttaa keikoille uutta jengiä, jotka ei roiku normaalisti elävän musiikin klubeilla. Siitä hyötyy bändit, klubit, yleisö ja kaikki. Nyt kun ollaan treenattu kerta, niin tänä vuonna räjäytetään Suomi ilmaan ystävänpäivänä! Tällä hommalla halutaan näyttää negatiiviselle nillitykselle pyllyä ja persettä, Mäkynen nauraa.

Valtakunnallisen keikkapäivän virallinen ohjelmisto löytyy Facebook-sivulla: www.facebook.com/keikkapaiva

Ohjelmaa päivittyy parhaillaan ja se on kokonaisuudessaan valmis 1.2. mennessä. Keikkapäivää vietetään ainakin Helsingin, Seinäjoen, Vaasan, Tampereen, Oulun, Joensuun, Hämeenlinnan, Jyväskylän, Turun ja Rauman rock-klubeilla. Kaikki päivän tapahtumat ovat ilmaisia. Valtakunnallinen keikkapäivä vietetään ystävänpäivänä 14. helmikuuta ympäri Suomen.

Tähän mennessä ei ole varmistunut kuin muutama keikka, mutta lisää on tulossa. Tässä varmistuneet.

HELSINKI
Bar Loose: SEAMUS + ESPIONNAGE
Korjaamo vintti: TALMUD BEACH
Nosturi: PÄÄ KII!
Tavastia: AINO VENNA

JYVÄSKYLÄ
Musta kynnys: THE ESCAPIST ja SLACK BIRD