Vahvistinpalvontaa jo neljännen kerran Turussa

aw4bTurun TVO:lla järjestetään tänä viikonloppuna neljäs sludgeen, doomiin ja muuhun matalataajuusmöyryntään erikoistunut Amplifier Worship -tapahtuma. Brown Recordsin kanssa järjestävän tahon virkaa toimittavan Kaos Kontrolin pyörittäjä Jukka Mattila suostui ystävällisesti kertomaan hieman festivaalin taustoista.

Kertoisitko vähän Amplifier Worshipin historiasta?

– Ensimmäinen Amplifier Worship järjestettiin toukokuussa 2007 ja ajatuksena oli yksinkertaisesti saada hyviä kotimaisia sludgebändejä esiintymään saman “nimen” alla. Tuossa vaiheessa pelkistä sludgebändeistä koostuvia keikkoja oli melko vähän, joten ideana oli järjestää kerrankin keikka, jolla olisi vain samanhenkistä musaa.

Ensimmäinen festari on vähän surullisenkuuluisa, sillä vaikka esiintyjälistan piti sisältää yhtyeet Sink, Stumm, Paganus ja Frogskin, joutuivat Sink ja Frogskin perumaan tulemisensa festaripäivänä! Pienen säädön jälkeen tilalle kehiteltiin Lone Wolf Horns -kokoonpano, joka koostui Solar Hornista Fleshpressin Kojolla vahvistettuna. Kaikesta huolimatta tapahtuma oli menestys ja jatkoakin uskalsi järjestää.

Tapahtuma sai uuden muodon viime vuonna kun Brown Recordsin Markon kanssa yhdistettiin voimat ja järjestettiin festari ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä. Marko järjesti aiemmin Turussa pari samanhenkistä Slow Core Doom -nimellä kulkenutta iltaa, joten saatiin aika vaivattomasti hommat yhdistettyä ja tapahtuma onnistui loistavasti.

Miten haasteellista on ollut kasata lineupia, joka ei olisi enemmän tai vähemmän toisinto edellisestä vuodesta ja silti pitää jonkinlaista monipuolisuutta yllä?

– Hyvin vähän on kukaan valittanut, että samat bändit olisi liian usein. Itse asiassa usein tuntuu, ettei ketään vaivaisi, jos esimerkiksi Fleshpress ja Sink olisi mukana joka vuosi! Osittain samojen bändien kierrätys johtuu siitä, että näitä kaksipäiväisiä festareita pidetään vähän eri juttuna kuin niitä kahta ensimmäistä, joten itse ei olla ajateltu, että otettaisiin samoja bändejä toistuvasti. Kotimaisten bändien laatu ihan jo uusien tulokkaidenkin osalta on sen verran hyvää, ettei ongelmia hyvän kattauksen kasaamisessa ole, mutta tietysti täytyy hieman miettiä yleisönkin kannalta miten monta demobändiä kannattaa mukaan ottaa, jotta tarjonta tuntuu mielenkiintoiselta.

Mihin tämän vuoden kahdeksasta bändistä kannattaisi paikalle tulijoiden erityisesti kiinnittää huomiota?

– Tällä kertaa mukana on sangen monta “uutta tulokasta”, jotka ovat enemmän tai vähemmän uransa alkuvaiheessa, joten ainakin itselleni nämä edustavat mielenkiintoisinta antia. Toisaalta on aina hienoa nähdä Fleshpress ja Sink livenä ja kovasti odotan myös Ocean Chiefin keikkaa.

Mikä olisi unelma-lineupisi Amplifier Worshipiin?

– Unelma-lineupin suunnittelu on aina samanlaista itsensä kiusaamista, mutta heitetään nyt vaikka Eyehategod, Corrupted, 16, Torche, Fleshpress, Loinen, Stumm ja Jucifer. Kalliiksi tulisi, mutta niitä velkoja makselisi tyytyväisenä.

Entä sitten kun TVO:ta ei enää ole?

-Tällä hetkellä Amplifier Worshipin tulevaisuus TVO:n jälkeen on täysin avoin. Yhtä hyvää paikkaa tapahtumalle ei yksinkertaisesti ole, joten täytyy etsiä se seuraavaksi paras vaihtoehto.

Amplifier Worship IV Turun TVO:lla:

Perjantai 16.10. Fleshpress, Herem, Temples, Semtex
Lauantai 17.10. Ocean Chief (SWE), Dark Buddha Rising, Sink, Throat

Tällä viikolla Radio Noisen Hybris-ohjelmassa Amplifier Worship IV -spesiaali. KUUNTELE!

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.