UrbanApa 2013 levittäytyy ympäri Helsinkiä

UrbanApa Festivaali tulee suurempana kuin koskaan. Syyskuun lopussa järjestettävä kymmenenpäiväinen festivaali valtaa kolme eri taideinstituutiota ympäri Helsinkiä ja tuo katsojien silmien eteen kiinnostavia teoskokonaisuuksia, demoja ja klubeja takuuvarmalla tyylillään.

Tarjoll aon taidetapahtumia, taidehautomoita, ilmaisia tapahtumia, taidetyöpajoja lapsille ja nuorille, esitysiltoja, taiteen ja hauskanpidon yhdistäviä klubeja. Nuorten helsinkiläisten ammattitaiteilijoiden Sonya Lindforsin ja Anniina Jääskeläisen alullepanema monialainen urbaanin taiteen yhteisö UrbanApa pöllyttää totuttuja tekemisen tapoja ja yhdistää nuoret taiteilijat yli perinteisten genrerajojen ja tekemisen tapojen. UrbanApa 2013 -festivaali koostuu kolmesta puhuttelevasta kokonaisuudesta, joissa pääsee tutustumaan ja katsomaan rajoja rikkovia konsepteja, nykyhetken kiinnostavimpia urbaaneja taiteilijoita ja heidän teoksiaan Stoassa, Ateneumissa sekä Lavaklubilla.

”UrbanApa on pitkän tähtäimen projekti, jonka tarkoituksena on kehittää uudenlaisia konsepteja siitä, mitä, missä ja miten taidetta tulisi tehdä, nähdä ja kokea”, sanoo UrbanApan perustajajäsen Sonya Lindfors. ”Haluamme myös työllistää ja koota yhteen nuoria helsinkiläisiä taiteilijoita sekä toisaalta tarjota työpajoja ja esityksiä myös niille, jotka eivät aktiivisesti etsiydy taiteen pariin. UrbanApan maailma on avoin ja monikulttuurinen: toiminnan taustalla vaikuttavat vahvat arvot ja usko siihen, että taiteella muutetaan maailmaa. Tapahtumia ei myöskään haluta suitsia tiettyihin tekemisen tapoihin tai tapahtumapaikkoihin, sillä konseptin ytimessä on olemassa olevien toimintamallien ja rakenteiden kyseenalaistaminen ja innovatiivisuus. Mottona on FREESI JA PÄRÄYTTÄVÄ.”

Ateneum 19.-22.9.2013 (Ateneum-sali, Kaivokatu 2)

UrbanApa ja nuoret taiteilijat valtaavat Ateneumin. Raikas ja yllätyksellinen urbaanin taiteen festivaali kutsuu kävijät muun muassa TaideOlohuoneen rentoihin esitysiltoihin. Luvassa

tanssia, performanssia, musiikkia, sooloja Ateneum-salissa, sekä nuorille suunnattuja UrbanApaExchange-taidetyöpajoja. Menossa mukana Murha-kollektiivin (Anniina Jääskeläinen ja Sonya Lindfors) lisäksi Samuli Nordberg, Gogo-tanssiryhmä Kuumat Putket, Etunimisukunimicompany, sekä monia monia muita.

Ateneumin tapahtumat ovat alle 18-vuotiaille ilmaisia.

Liput 5€, alle 18v. ilmaiseksi

Stoa 25.-28.9.2013 (Turunlinnantie 1)

Syyskuun lopussa Stoassa nähdään kaksi eri esityskokonaisuutta UrbanApa NEW TALENT ja UrbanApa RAW. Menossa mukana uusia tuttavuuksia sekä jo tutumpia naamoja.

Tapahtumat ovat alle 18-vuotiaille ilmaisia.

UrbanApa NEW TALENT – uusien lahjakkuuksien platformiin on tänä vuonna valikoitunut nuorta naisenergiaa! Stoan Musiikkisalissa nähdään kaksi esitystä Riesa ja Kuka on se kissa, joka ne kielet vie?

Ke 25.9. klo 19 (ensi-ilta), to 26.9. & pe 27.9. klo 18

Liput 5€, alle 18v. ilmaiseksi

UrbanApa RAW on perinteisen esitysrakenteen räjäyttävä kokonaisuus, joka yhdistelee suvereenisti urbaania tanssia, musiikkiteatteria, urbaania taidetta ja pop-kulttuuria yllättävällä, mutta rennolla otteella. Menossa mukana: Aaro Wichmann, Chike Ohanwe, Laura Jantunen, Murha-kollektiivi, Skitsoflex, House Headz Anonymous ja moni muu.

To 26.9.klo 20 (ensi-ilta), pe 27.9. klo 20 & la 28.9. klo 19

Liput 7€, alle 18v. ilmaiseksi

Lavaklubi 26.-28.9.2013 (Läntinen Teatterikuja 1)

UrbanApan jatkaa aluevaltaustaan klubisarjallaan UrbanApa MUS!C – music to dance to. UrbanApa MUS!C on kotimaisen rytmimusiikin minifestivaali. Festivaaleilla nähdään nuorten kotimaisten artistien kirkkain kärki aina Solosesta ja Kosolasta Noah Kiniin. Tuttuun UrbanApa tyyliin UrbanApa MUS!C yhdistää musiikin ja tanssin saumattomasti, luoden kiinnostavan, yllättävän ja viihdyttävän kokonaisuuden.

Liput: to 26.9 5€, ennen 22:30 ilmaiseksi, pe 27.9 7€, la 28.9 7€.

HUOM! Illat Klo 20-02, K-18