Tummasävyistä tunnelmaa ja tuimaa noiserokkia

17.6.2009 Baxter Stockman, Heroin and Your Veins @ Club Liberté

Vastikään kieltolain ikeestä vapautunut Liberté toimi eräänä keskiviikkoiltana tapahtumapaikkana kahdelle tyystin erilaiselle keikalle. Janne Perttulan luotsaama Heroin and Your Veins loihti yhtyeineen rautalankapainotteisen elokuvallisia tunnelmia ja Baxter Stockman puolestaan 90-lukulaista särökitararokkia.

Heroin and Your Veins on livenä albumialiastaan rokimpi tapaus ja huomio kiinnittyi erityisesti rautalankasoundillaan esitystä dominoivaan Perttulan kitarointiin. Uusimman Nausea-levyn savuinen film noir -tunnelma välittyi nyt neljähenkisen livebändin myötä kiteytetymmin ja vähäeleisemmin, eikä enää ensimmäisenä tullut mieleen David Lynch. Kappaleet soljuivat tyylikkäästi yhteen ja soittoa olisi mielellään kuunnellut puolta tuntia piteempäänkin.

Baxter Stockmanin mahtavuutta olin viimeksi todistamassa Boring as Fuck -festareilla Kantiksessa. Silloin keikka kuulosti siltä kuin Steve Albini olisi ollut miksaamassa, nyt esimerkiksi vokaalit tulivat paljon lujempaa. Muutenkin Libertén keikka oli soundillisesti hyvin erilainen. Kourallinen keikkaa seurannut ihmismäärä ei varmaankaan luonut ihanteellisia puitteita noin niinku soittofiiliksen osalta. Mutta väliäkö sillä, biisit toimivat ja bändi soitti jälleen erehtymättömän tarkasti. Kannatti tulla.