Tim Hecker ja Vatican Shadow yhteiskeikalle Kuudennelle Linjalle

Pohjoisamerikkalaiset kokeellisen elektronisen musiikin artistit Tim Hecker ja Vatican Shadow saapuvat Helsinkiin perjantaina 12. lokakuuta. Kuudennella Linjalla järjestettävän alkuillan konsertin liput tulevat myyntiin Tikettiin keskiviikkona 29. elokuuta.

Aikaisemmin Jetone-taiteilijanimellä toiminut kanadalainen Tim Hecker on viimeiset vuoden työskennellyt ambient-vaikutteisen kokeellisen elektronisen musiikin parissa. Levyjään esimerkiksi Krankyn, Mille Plateauxin, Alien8:n ja Fat Cat Recordsin kautta julkaissut artisti muistetaan erityisesti viime vuonna ilmestyneestä albumistaan ”Ravedeath, 1972”. Pitkäsoitto nappasi Kanadan Grammyn eli Juno-palkinnon vuoden parhaasta elektronisen musiikin levystä ja keräsi ylistystä Pitchforkin ”Best New Music” -arvonimeä myöten.

[youtube EE9mT4JaW_0]

Paitsi että Tim Hecker on arvostettu nimi elektronisen musiikin piireissä, hänellä on ihailijoita myös laajemmissa ympyröissä. Mies on esimerkiksi kiertänyt Godspeed You! Black Emperorin kanssa, tehnyt yhteistyötä niin Sunn O))) -yhtyeen Stephen O´Malleyn kuin Destroyerin Dan Bejarinkin kanssa, remiksannut Isis-yhtyettä sekä ollut tuttu näky festivaaleilla Sonarista ATP:hen.

Illan toinen esiintyjä Vatican Shadow on muutamia vuosia sitten Suomessakin Prurient-taiteilijanimellä vierailleen ja nykyisin myös Cold Cave -yhtyeessä vaikuttavan newyorkilaisen Dominick Fernown uusin projekti. Viime vuonna virallisen debyyttialbuminsa ”Kneel Before Religious Icons” julkaisseelta yhdysvaltalaisartistilta on tänä vuonna ilmestynyt kaksi 12” vinyylimaxia synkkää ja minimalistista elektronista musiikkia varhaisen Ministryn, Demdike Staren ja AFX:n hengessä.

[youtube lba1h0M1M5c]

Kuudennen Linjan ovet avataan klo 19.00 ja tapahtuma päättyy klo 22.00 mennessä.

KEIKKA
Pe 12.10.2012 Helsinki, Kuudes Linja

LIPUT
Myyntiin ke 29.8.2012 klo 9.00
17 EUR +toimituskulut. Ennakko: Tiketti.


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.