Tappavan tehokas pila ja eeppisen vaikuttavaa tragediaa

Ilosaarirock 2009: Sunnuntai

Noniin! Jos lauantain fiilis viipyili bändien osalta lähinnä ok:n ja hyvän välimaastossa, yllettiin sunnuntaina pari kertaa totaaliseen täyspottiin. Ensimmäisen tajunnan räjäytti Tragedy, joka paukutti menemään oksat pois -setin. Mahtavan hittiputken ohella vakuutti bändin täysin paskapuheesta vapaa esiintyminen joka ei kuitenkaan nyrkinpuinteineen ja haara-asentoineen ollut mitenkään liian tosikkomaista. Bändi tulee lavalle, kitaristilaulaja Todd heittää mikkiin “We are Tragedy! This is The Day After!”…eikä sen jälkeen ollut yhtään löysää hetkeä. Loistavat soundit, loistavaa soitantoa ja paras meininki muutenkin. Vuoden vaikutavimpia keikkoja.

Päivän toinen kova oli yllättäen päälavalla esiintynyt Killing Joke. Bändi heitti alkuperäiskokoonpanossaan melkeinpä poikkeuksetta kasarihiteistään koostuneen setin. Keikka alkoi ensimmäisen levyn ensimmäisellä kappaleella, Requiemillä, johon perään heti Wardance. Asiaa! Jazin välispiikit oli hämmentäviä pikku monologeja joihin teemallisesti sisältyi seuraavaksi kuultava kappale. Madness yllytti yhteislauluun ja Nirvanan Come As You Aren innoittanut Eighties puhalsi nostalgiaa sydämiin.

HC-legenda Bad Brainsin keikka jätti hyvin ristiriitaiset tuntemukset. Bändi soitti muuten hyvin ja runsaasti klassikoita sisältäneen setin (alkukolmikkona heti Attitude/Right Brigade/Sailin’ On) mutta hardcorenumeroissa bändin vokalisti H.R. ei vaan pysynyt perässä ja eikä väsähtäneen oloista äijää muutenkaan näyttänyt hirveästi kiinnostavan. Reggae-kappaleisiin flegmaattinen tyyli tosin sopi paremmin ja etenkin I and I Survive kuulosti hyvältä.

Paljon muuta mainittavaa sunnuntaista ei oikein ole. The Haunted veti rutiinisetin iltapäivällä, Röyksopp ei jaksanut kiinnostaa kuin korkeintaan leppoisana taustamusana ja Kotiteollisuuden parhaat biisit oli covereita: Mana Manan Kuolla elävänä, jonka aikana lavalla kävi vierailemassa Mömmön jälkeen yhtyeessä laulanut Kimmo Kuosmanen ja Kaarle Viikate, sekä setin päättänyt Terveet Kädet -klassikko Pissaa ja paskaa. Päätösklubilla The Coffinshakers oli varsin viihdyttävä ja CMX soitti perushyvän, parin uusimman albuminsa unohtaneen hittisetin.

Hauntedin Peterillä oli parta kasvanut.
Hauntedin Peterillä oli parta kasvanut.
TRAGEDYYY!!!
TRAGEDYYY!!!
BB:n H.R. velttoilee.
BB:n H.R. velttoilee.
Killing Joken Jaz Coleman hämmentää.
Killing Joken Jaz Coleman hämmentää.

Posted

in

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.